Astro za vikend: Napravite inventuru prve polovine godine

Ovaj produljeni vikend daje priliku da realno sagledate dosadašnji tijek godine, a zatim donosi inspiraciju i uvid koji će vam omogućiti da od njena ostataka dobijete ono najbolje. U nedjelju je nužan oprez

Četvrtak - dan za podvlačenje crte

Produljeni vikend počinje ozbiljnim tonovima: u četvrtak, 15. lipnja, Saturn je u opoziciji sa Suncem. To se događa samo jednom godišnje, kaže britanski astrolog Gregory Scott. Mjesec ulazi u Ribe te je u sekstilu s Venerom u Biku. "Četvrtak je dan za bavljenje svojim odgovornostima", kaže G. Scott. To je dan za razmatranje struktura vlastitog života, služe li nam ili ne; dobro je provjeriti svoju trenutačnu poziciju u životu, jesmo li na pravom putu ili nismo. Mjesec i Venera pak osiguravaju da ćete sebe i svoj život sagledati pozitivno i s ljubavlju pa ćete moći učiniti promjene, a istodobno biti dobri prema sebi.

"Danas možete biti svoj najbolji prijatelj", ističe britanski astrolog govoreći o četvrtku. I definitivno to nastojte biti jer primijetit ćete da su potrebne neke promjene – način na koji to Saturn poručuje obično nije nimalo nježan, no Mjesec i Venera u četvrtak će stvoriti dobrodošlu protutežu Saturnovoj krutosti i strogoći. Iskoristite četvrtak kao provjeru na sredini godine, jeste li ondje gdje biste željeli biti i odvija li se godina u skladu s planiranim. Isto tako, možete postaviti i ciljeve ako to dosad niste učinili.

Još intuitivniji i povezaniji s unutarnjim vodstvom

Neptun u petak, 16. lipnja kreće retrogradno. Planet snova, mašte, inspiracije, aspiracija i sposobnosti manifestacije može se gledati i kao karta Visoke svećenice u Velikoj arkani tarota, koja ima pristup svem znanju i u dodiru je s kolektivnim nesvjesnim. Neptun je sam po sebi pasivan, stoga u retrogradnoj fazi postaje još pasivniji. Bit ćemo još intuitivniji, još povezaniji s unutarnjim vodstvom, još otvoreniji za primanje poruka s većom jasnoćom nego inače idućih pet mjeseci, koliko će trajati Neptunov retrogradni hod.

Sljedećih pet mjeseci slušajte svoje unutarnje vodstvo kako biste od 2017. dobili ono najbolje, savjetuje G. Scott. Jačanje inspiracije potaknut će na više rada, stoga će to razdoblje biti osobito poticajno za umjetnike i sve koji su u radu vođeni i duhom i kreativnošću. "Osjećate li da kanalizirate spiritualne informacije te to unosite u svoj umjetnički rad, ovo je savršeno vrijeme – ovih pet mjeseci, koliko će Neptun biti retrogradan", kaže G. Scott.  

Neptun - more ljubavi i vjere 

Informacija u nedjelju

U subotu Mjesec ulazi u Ovna, i to poslijepodne, pa je i dalje u konjunkciji s Chironom u Ribama. To donosi dah promjene jer Mjesec u Ovnu uvelike se razlikuje od Mjeseca u Ribama, koji je nježan, mek, spiritualan. Mjesec u Ovnu, prvom znaku Zodijaka, jest poput početka nove godine, nov početak, pokretačka energija koja potiče na akciju, da se svladaju prepreke i ide naprijed. U subotu ćete se osjećati snažno i optimistično. To je i dobar dan da ponovno pokušate nešto što vam nije uspjelo u prošlosti, da zaliječite rane prijašnjih razočaranja i zamijenite ih uspjehom. 

Mjesec je u nedjelju i dalje u Ovnu te je u kvadratu s Marsom u Raku – koji se u tom vodenom znaku osjeća prilično frustrirano – i u opoziciji s Jupiterom u Vagi. Sunce u Blizancima u sekstilu je s Uranom u Ovnu. U nedjelju je moguć osjećaj frustracije zbog informacije koja će doći preko određene osobe. Ta informacija može doći direktno od nje ili pisanim putem, ili je pak možete čuti; informacija može biti javna ili privatna.

Svjesno nastojte izbjeći sukob

Bit ćete spremni braniti svoja uvjerenja te pokušavati uvjeriti tu osobu da stvari vidi iz vašega kuta, čak ući u žestoku raspravu. No ona će biti besmislena jer nikog neće navesti da promijeni mišljenje, upozorava astrolog. "To je raspravljanje radi raspravljanja i zapravo je vaša reakcija na nešto što vas iritira i frustrira", kaže G. Scott. I dodaje kako u nedjelju postoji opasnost da cijeli dan provedete gnjevno odgovarajući na nešto, a zapravo je vrlo teško promijeniti nečije mišljenje – usto, u nedjelju takva nastojanja nisu osobito plodonosna.

S energijom koja će vladati u nedjelju puno je bolje i svrsishodnije usredotočiti se na komunikaciju s ljudima s kojima se slažete te biti s ljudima koje volite i u čijem društvu uživate. "U nedjelju svjesno nastojte izbjeći sukob i okružite se ljudima koji vam se sviđaju i za koje znate da će vam s njima biti ugodno", savjetuje G. Scott i ističe da u nedjelju doista moramo paziti: "Imate izbor: dan može biti ili ispunjen besmislenim sukobom ili zabavan."

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci