Astro: Ušli smo u razdoblje borbi (ali i pobjeda!)

Merkur i Venera su u Ovnu, a i Sunce će uskoro. Kao prvi znak Zodijaka, Ovan teži u u svemu biti prvi, ima svoje ciljeve prema kojima odlučno i principijelno korača, strastveno se boreći putem sa svim preprekama koje ga snađu, stoga će ovo razdoblje biti obilježeno borbom, ali ne bilo kakvom i ne bilo s kim...

Dinamično razdoblje sve do 13. svibnja

Stanje na nebu promijenilo se 6. ožujka ulaskom Merkura u znak Ovna, odmah nakon njega istim je znakom zaplesala i Venera, a i Sunce ulazi u Ovna 21. ožujka i označava početak proljeća i pravu, realnu novu godinu, novi početak, novi krug.

Ovo dinamično razdoblje trajat će sve do 13. svibnja, barem u smislu svakodnevnih obaveza, komunikacije, suradnje, načina razmišljanja, kretanja kroz dan. To je zato što će Merkur biti retrogradan u znaku Ovna, stoga će i najduže ostati u tom znaku. Uz to, gotovo cijelo vrijeme poprijeko i pomalo svađalački gledat će se sa Saturnom i Plutonom.

Kako pobijediti sebe?

Kao prvi znak Zodijaka, Ovan teži u u svemu biti prvi, ima svoje ciljeve prema kojima odlučno i principijelno korača, strastveno se boreći putem sa svim preprekama koje ga snađu, stoga će i spomenuto razdoblje biti obilježeno borbom, ali ne bilo kakvom i ne bilo s kim – borit ćemo se prije svega sa sobom. Nametat će se pitanje kako pobijediti sebe, kako izići nakraj sa svojim mušicama, nedostacima, karakterom, kako prevladati slabosti i iskorijeniti loše navike, kako se što bolje organizirati i posložiti misli.

Također, tema će biti izražavanje svojih misli, potreba i želja. Jesmo li dovoljno jasni, artikulirani, iskreni, odlučni, hrabri? Ovan potiče na hrabrost i na vraćanje fokusa na sebe, što znači da bi bilo poželjno aktivirati zdravi egoizam, usmjerenost na sebe. Ako nećemo sami, ne možemo očekivati da će drugi voditi naše bitke ili se zalagati za nas. Ovo je vrijeme kada svatko kreće u svoje male borbe, u svoja mala svakodnevna osvajanja, početke, pobjede, no uvjet za sve to je odlučnost i hrabrost.

Ne smijemo prestati pokušavati

Pokušajmo u ovom razdoblju ići kroz život gledajući na svaki novi dan kao na novi izazov, priliku da pokrenemo nešto, zakucamo na vrata na koja se do sada nismo usudili zakucati, da jednostavno pokušamo, pa na kraju kako bude, bitno je truditi se. Čak i ako ne ide glatko i iz prve, a u ovom razdoblju se to lako može dogoditi, ne smijemo prestati pokušavati, vježbajmo upornost, a padovi, odbijanja ili greške neka nam budu poticaji i lekcije. 

Razdoblje Ovna je strogo, stoga i mi postajemo zahtjevniji; svakodnevni tempo, kolege, šefovi, prijatelji, partneri, susjedi, obitelj – svi će imati svoje zahtjeve, molbe, neumoljivi, nevjerojatno uporni, a tolerancija će biti na niskoj razini, fitilji kratki. Uza sve to, sve će htjeti odmah, pa nas sve to može razljutiti, jer svatko gleda sebe i svoje potrebe, što često izaziva burne reakcije i konflikte. 

Zbog toga u ovom razdoblju valja obratiti pažnju na granice – gdje povlačimo crtu, koliko smo visoko ili nisko postavili letvicu, koliko dopuštamo drugima da ulaze u naš prostor - kako psihički, tako i fizički. 

Kad ustati, a kad odustati?

Ne treba zaboraviti da Ovan simbolizira fizičko tijelo, pa i na to treba obratiti pažnju; koliko vodimo brigu o tijelu, koliko smo aktivni, krećemo li se dovoljno, vježbamo li dovoljno, što jedemo, kakav nam je imunitet. 

Kad smo već kod zaštite, i to može biti tema u ovom razdoblju; kako se branimo od drugih, od sebe, koji su naši načini borbe kroz život, koje oružje koristimo, koristimo li prave načine i metode, jesmo li napadački nastrojeni, agresivni ili smo preblagi, povlačimo li se pred preprekama i poteškoćama – pitanja je dosta, a aspekti izazovni i vraćaju nas na početak, stavljaju sve pod veliki upitnik, kažnjavaju nas, kore, opominju, sumnjaju. No, bitno je ne odustati, ne predati se, osim kad je to zaista realno. Trebat će naučiti prepoznati kada treba ustati, a kada odustati. Ipak, siguran sam da će mnogi, poglavito oni s natalnim predispozicijama, ići glavom kroza zid dok ne padnu ili se potpuno slome od umora. 

Oružje - verbalno i pravo

Ovan je energičan i silovit znak pa bi bilo dobro obratiti pažnju na upotrebu sile, kako fizičke, tako i verbalne, mentalne, jer kada je dosta planeta u ovom znaku često se stvari forsiraju, hoće se nešto napraviti na silu, po svaku cijenu, a to naravno nije dobro. Hrabrost je sada dana svima pa to može imati i negativne konotacije; od toga da se lako posvađamo s nekim u prometu ili u općini dok vadimo rodni list, do toga da nabacimo i pokoju bezobraznost, besramnost, uvredu, optužbu, u ekstremniim slučajevima nekoga i ošamarimo ili napravimo nešto bez pitanja ili dozvole.

Ovo je trenutak kada se treba izboriti za svoja prava, pokazati jasan stav i odlučnost, bez obzira o čemu se radi. Prava riječ na pravom mjestu u pravom trenutku. Kako Merkur simbolizira i promet, budite krajnje oprezni, jer svi nekamo jure, sve je hitno, stoga budite koncentrirani i ne vozite umorni, iscrpljeni ili ljuti. Opasnosti ne moraju biti povezane isključivo s prometom, već i s oružjem, rukovanjem oštrim i opasnim predmetima, a i s vatrom treba biti na oprezu. Za vrijeme Ovna dosta se čita o požarima i eksplozijama. 

Nove faze u ljubavi

U ovom smo razdoblju i na svojevrsnom testu samostalnosti, jer Ovan sve radi sam, sve voli isprobati na svojoj koži, posjeduje tu bezobraznu hrabrost da korača prvi, u nove pobjede i na nove teritorije, stoga i mi sada moramo sami, ne oslanjajući se puno na druge, s uzrečicom ‘Sreća prati hrabre’. Uostalom, neopisiv je taj ponos kada istjeramo nešto do kraja, kada učinimo nešto prvi put, kada osjetimo tu energiju pobjede, ostvarenja cilja, što nas, naravno, motivira da idemo dalje, u nova osvajanja. Vidjet ćemo i osjetiti u ovom razdoblju kako izgleda način života jednog Ovna.

Do 1. travnja je i Venera u Ovnu, stoga je slično stanje i na ljubavnom polju. Puno novih veza, novih početaka, novih faza, buđenja strasti, zanosa, oduševljenja, ali i problema u postojećim odnosima. Kako je Ovan dinamičan i impulzivan znak, i na ljubavnom terenu možemo očekivati razne bitke i lomljenje koplja. Kako bilo, sigurno je da neće biti dosadno.

Više o trenutnim i aktualnim planetarnim zbivanjima pratite na fb stranici ‘Astrologija – Uranovo Dijete’, te slobodno iskoristite aktualne, proljetne popuste na analizu natalne karte koju možete zakazati putem maila uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci