Anđeoska poruka za petak 2. 3. 2018.

„Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas

Anđeo dana: Kamuel

Poruka dana: Zagledajte se u tminu, osjetite tugu, osluhnite srce.

Nastojanja ljudi da se domognu materijalnih bogatstava i moći te razočaranje kad im to ne polazi za rukom nalikuje traženju grumena zlata u šljunku i mulju rijeke. Rijeka, poput života, protječe i svaki val koji je prošao nezamijećen pokraj vas više se nikad neće vratiti. Svaki šum vlati trava, svaki pjev ptica, svaki neobičan oblik oblaka dok grčevito gledate u sito i prosijavate šljunak proći će i neće se više vratiti. Jednom kad pronađete grumen zlata, poći ćete s njim trgovcu s vagom. On će vam zauzvrat dati papire, šarene poput obećanja, a vi ćete njima poželjeti dohvatiti onaj val, onaj oblak, onaj pjev ptica. No oni su prošli.

Osluhnite svoje srce, osluhnite i tišinu u kojoj ono kuca. Zastanite katkad u tuzi koja vas snalazi u suton. Pitajte tminu - što je? Ona će vam tiho, poput šuštanja proljetne kiše otkriti stvarne snove koje ste duboko u sebi zaključali. Iza težnje za gomilanjem materijalnog, za vezanje uz materijalno, mirno i postojano čeka vas vaša vječna duša koja, nevezana, traje zauvijek.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci