3 stvari koje donose sreću

Postoje tri jednostavne stvari koje možete učiniti da živite sretnijim životom. Ako ih trenutno ne radite, sada je pravi trenutak da ih isprobate kako biste povećali radost i stekli zadovoljstvo. Evo koje su to tri male stvari koje donose puno sreće

Oprostite sebi i drugima

Opraštanje nije nešto što radite za drugu osobu, to je dar koji dajete sebi. Kada otpustite emocionalnu bol koja prati zamjeranje, vaš duh dobiva olakšanje.

Više se ne opterećujete tugom i slobodni ste biti mudrija, sretnija osoba. Nije lako oprostiti nekome ili oprostiti samome sebi, ali otpuštanje te negativne energije može vam donijeti više lakoće i sreće.

Pokušajte razmišljati o osobi ili događaju koji želite oprostiti, a zatim izgovorite ovu mantru: „Opraštam ti, oprosti, volim te, hvala.“

Usmjerite pažnju na ljubav

Misao koja je dominantna u vašem umu daje boju svemu što doživljavate. Kada se fokusirate na ljubav, tražite načine da razumijete ljude i situacije, ne reagirate impulzivno, već svemu prilazite sa stajališta empatije i ljubavi. Kao rezultat toga, niste često povrijeđeni ni ljutiti.

Vaša emocionalna inteligencija raste, a život odražava ljubav prema vama. Ljubav vam daje osjećaj stabilnosti i slobode od stresa, a to donosi više sreće.

Ispunite se zahvalnošću

Uočite blagoslove u svom životu i na njima budite zahvalni svakoga dana. Kako zahvalnost raste, srce se ispunjava radošću i suosjećanjem.

Vaše misli i osjećaji utječu na hormone koji vaše tijelo proizvodi, a zahvalnost uzdiže duh i pojačava kemijske spojeve koji vaš sustav duha i tijela čini sretnim. Nastojte svakog dana osvijestiti barem tri stvari na kojima ste zahvalni.

Oslobodite se zamjeranja, otpustite, oprostite... i bit ćete lagani, umjesto da budete otežani gorčinom. Usmjerite pažnju na ljubav i vaše suosjećanje će vam privući radost.

www.resilientblog.co

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci