2019.: Godina u znaku koralja

Nastavlja se niz pozitive...

Pozitivna energija, harmonija i snaga

Pantone Color Institute, vodeći svjetski autoritet za boje, proglasio je koraljnu nijansu, nazvanu Living Coral, bojom 2019. godine. Već dva desetljeća ovaj institut odabire boje koje odražavaju trendove u modernom življenju.

Proteklih nekoliko godina zaredale su boje koje nam, kako kažu u Pantoneu, donose pozitivnu energiju, harmoniju i snagu da se suočimo s današnjim svijetom punim neizvjesnosti i previranja – nebeskoplava (2015.), boja ružičastog kvarca (2016.), zelena poput biljaka (2017.) i prošlogodišnja ljubičasta kao simbol produhovljenosti. 

boja koralja

Koralj izvađen iz mora

„Koraljna boja nastavlja taj niz jer zrači vedrinom – živahna je, potiče na druženje i ohrabruje. Ujedno nas podsjeća na to da su koraljni grebeni među najveličanstvenijim, ali i najugroženijim ekosustavima na Zemlji“, ističu u Pantone Color Instituteu.

I Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu u znaku je koralja – do 30. lipnja 2019. može se razgledati izložba Koralj izvađen iz mora koja prati ova fascinantna morska bića od prapovijesti do danas, otkrivajući najljepše primjerke koralja, njihovu važnu ulogu u prirodi i brojne načine na koje prožimaju ljudski život kroz legende, vjerovanja, koraljarstvo, izradu nakita...

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci