Zvjezdano ljeto i Vizualizirani Karlovac

Ove godine grad Karlovac proslavlja svoj 440. rođendan. Nizu događanja koja se odvijaju u sklopu proslave pridružuje se izložba Vizualizirani Karlovac 440, koja se otvara 2. srpnja u 18 sati u Aquatici – Slatkovodnome akvariju Karlovac. Ova izložba je zapravo poklon nekolicine Karlovčana svojim sugrađankama i sugrađanima, ali i svim drugim znatiželjnicima. Ideja je na ponešto drugačiji i zanimljiv način ispričati priču o Karlovcu – gradu bogate prošlosti, uzbudljive sadašnjosti, ali i izazovne budućnosti.

Izložba Vizualizirani Karlovac 440 se sastoji od dvanaest vizualizacija u obliku infografičkih postera koji se na nesvakidašnji način bave poviješću, značajkama i zanimljivostima vezanima uz grad Karlovac, kao i njegovim geografskim te socioekonomskim položajem u odnosu na druge gradove Hrvatske, regije i svijeta.

Posebnost izložbe

Osim pristupa temi, ono što ovu izložbu čini drugačijom jest sam medij infografike koji na optimalan način kombinira činjenice i statističke podatke s grafičkim elementima i ilustracijama pretvarajući tako inače potencijalno suhoparno štivo u vizualno dojmljiv sadržaj koji pobuđuje pažnju posjetitelja. Vizualizacije te vrste uvest će posjetitelja u svijet koji mu je naizgled poznat, ali koji istovremeno nudi vječnu inspiraciju za sagledavanje iz neke nove perspektive.

Autori izložbe su Boris Benko (dizajnirao) i Bruno Vojvodić (istražio i napisao) uz pomoć statističara Dražena Cukine, a bit će postavljena u Aquatici – Slatkovodnome akvariju Karlovac od 2. srpnja. te će se moći pogledati sve do kraja 2019. godine.

Ulaz je u izložbenu dvoranu besplatan.


Više na: www.karlovacki.hr

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci