Vrijeme je za novu, siječanjsku Sensu

Prelistajte novi broj na dnu naše stranice, a iz pisma urednice doznajte što vas sve očekuje u novoj Sensi...

Putokaz za pravi smjer

Dani su još kratki, hladnoća se tek nedavno uvukla u zimu i baš ovo vrijeme sada, nekako po navici, potiče nas da razmišljamo što (i kako) dalje. Sva iskustva koja smo prikupili u staroj godini, u 2017. bi nam trebala poslužiti kao putokaz za pravi smjer. Očekuje se da na tom putu kojiput i zastanemo, vratimo se otkud smo došli, ponekad odaberemo i obilaznu cestu, dulji put... No za dobar plan vrijedi se potruditi i ustrajati, čak i kad nam je teško.

Kako bismo vam olakšali ovo postblagdansko vrijeme i odluke vezane uz detoksikaciju uma i tijela, ovaj broj Sense vrvi dobrim savjetima i iskustvima. A oni ne zahtijevaju odricanje! Naprotiv, uče nas kako u svakodnevicu uključiti nove (ukusne i fine) rituale poput napitaka za ljepotu i detoksikaciju koje svakodnevno piju naše sugovornice iz teme Ljepota na slamku (str. 70).

naslovnica 109Recepti vizažistice

Svaka od njih ima veliko iskustvo življenja na prirodan i osviješten način, što znači da su i same dosad imale priliku isprobati mnoge blagotvorne kombinacije kad su hrana i piće u pitanju. A to bogato iskustvo za njih je iskristaliziralo favorite – napitke kojima započinju ili završavaju dan. Ako dosad niste probali matcha latte, zlatno mlijeko ili Beauty super smoothie, vrijeme je da iskušate recepte koje donosimo. Vaše tijelo će vam biti zahvalno – izvana i iznutra!

U tu se priču uklapaju i recepti Wendy Rowe, poznate britanske vizažistice koja tvrdi da se sve što jedemo zrcali na našem licu. Recepti iz njezine knjige Eat Beautiful, koje ekskluzivno donosimo u Sensi, jednostavni su, a pršte snažnim okusima. Upravo onime što nam je potrebno u ovim hladnim danima. Ako želite otići i korak dalje u svojim zdravim odlukama, proučite naš vodič kroz prirodne pigmente i boje za kosu. Uz nove kombinacije boja i pravilne omjere, danas više nije teško pronaći optimalnu nijansu – miješajući kanu, amlu, indigo i senu. Naravno, osim novog izgleda, ovakvo bojenje donosi i još jednu dobrobit  – njeguje kosu i vlasište na prirodan i nježan način.

Najbolje od nas

Susret sa starim ljepotanom Bečom uvijek je poseban doživljaj. On očarava i potiče na razmišljanje o ljepoti, kulturi, arhitekturi, skladnom životu metropole... No, Beč je mnogo više od toga. U priči o njegovoj „zelenoj“ strani, Beč pokazuje kako jedan veliki grad poput njega može živjeti – ekologiju. Od načina na koji se zbrinjava otpad do osviještenosti građana i političara kada je riječ o recikliranju i brizi o potrebitima – austrijska prijestolnica svima nam može biti uzor. Pokazuje nam ono čemu bismo u 2017., kao pojedinci i osviješteni stanovnici ove zemlje, svakako trebali više razmišljati. I djelovati.

Kako je to nedavno na svom instagram profilu objavila Livia Firth, autorica pokreta Eco age, koji se protivi ideji „brze“ mode i bori se za prava radnika u modnoj industriji u siromašnim zemljama poput Bangladeša, Indije i Pakistana: „Najopasnija rečenica koju možemo izreći je ‘(Radim to) zato što sam to uvijek radio na taj način’.“ Promjene započinju pojedinci i one su za bolju sutrašnjicu neminovne. One su duboko u nama. Nije li 2017. pravo vrijeme da ih izvučemo na površinu i damo sebi i svijetu najbolje od nas?

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci