Vrijeme je za dobre vijesti, a one su uvijek vezane uz projekte mobilnosti udruge Srce Velebita!

U netaknutoj prirodi veličanstvenog Velebita brojne biciklističke i biciklističko-planinarske staze nude nezaboravne rekreacijske i sportske doživljaje u okviru biciklijade Srce Velebita Sveti Rok. Prijavite se ovdje!

Najljepša nagrada

U netaknutoj prirodi veličanstvenog Velebita, na pitomim livadama i brežuljcima općine Lovinac uz mnogobrojne izvore pitke vode i bistre potoke, brojne biciklističke i biciklističko-planinarske staze nude nezaboravne rekreacijske i sportske doživljaje u okviru biciklijade Srce Velebita Sveti Rok MTB od 28. do  30. svibnja.

Svaki dan su ponuđene po 3 biciklističke ili biciklističko-planinarske ture s vodičima Srca Velebita koje uključuju i uspone na Tulove grede, Zir i od ove godine spektakularnu Stazu Malog Princa na Crnopcu. Panoramski pogled na Liku i Jadransko more najljepša je nagrada koja očekuje sudionike na ovim turama. Sudionici biraju ture prema svojoj fizičkoj kondiciji i tehničkoj vještini vožnje bicikla na raznim terenima, od najlakših, livadama i uz potoke lovinačkog kraja, do najzahtjevnijih koje uključuju i prijelaz iz Like na more na dva kotača uz poglede od kojih zastaje dah.

Povodom prvih pet godina biciklijada Srce Velebita, u subotu 29.5. organiziran je poseban after-bike program koji uključuje tradicionalne ličke sportove, društvene igre na otvorenom, zajednički lički ručak na travi. Vrhunac programa svakako je koncert pod zvijezdama našeg proslavljenog pijaniste Mateja Meštrovića, ujedno i skladatelja albuma „Zvukovi Velebita / Sounds of Velebit“.

U nedjelju poslijepodne ispred hostela Sveti Rok lokalni OPG-ovi organiziraju prodaju domaćih proizvoda: meda, sira, ličkog krumpira, džemova, suvenira.

Budite dio dobre atmosfere Srca Velebita i pratite sve naše aktivnosti, jer ovo je prva od četiri ovogodišnje biciklijade Srca Velebita na području Parka prirode Velebit i općine Lovinac. Prijaviti se možete na srcevelebita.hr.

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci