Upoznajte knjige koje ovaj mjesec možete nabaviti uz Sensu

Ne propustite: SENSA + BESTSELER za samo 39 kn! Samo u studenome na kioscima možete nabaviti limitirani paket Sensa + knjiga koji uključuje bestselere na temu duhovnog, emocionalnog i tjelesnog zdravlja u izdanju V.B.Z.-a. Pogledajte popis knjiga koje možete nabaviti uz Sensu i pronađite naslov za sebe ili savršen božićni dar po odličnoj cijeni

1. Dr. Dean Ornish: Ljubav i preživljavanje – Osam puteva do bliskosti i zdravlja
„Ovo je najvažnija knjiga ikad napisana o temi ljubav i zdravlje“, o ovoj je knjizi izjavio jedan on najpoznatijih holističkih liječnika na svijetu, dr. Andrew Weil.

Autor knjige, dr. Ornish otkriva da istinska epidemija u današnjoj kulturi nije samo tjelesna srčana bolest, već i ono što se naziva emocionalnom i duhovnom srčanom bolešću: usamljenost, izoliranost, otuđenje i depresija. Dokazuje da upravo naš obrambeni zid, za koji smatramo da nas štiti od emocionalne boli, nerijetko zapravo pojačava patnju i ugrožava opstanak. Dr. Ornish navodi osam puteva prema bliskosti i iscjeljivanju koji su imali snažan utjecaj na njegov život i na živote milijuna drugih, jer tugu zamjenjuju srećom i patnju radošću.

knjiga

2. Barbara Berger: Ukratko /fast food/ za dušu
„Ova vas osobita knjižica zaokuplja, osnažuje, prosvjetljuje vas i proširuje vam spoznaje. Prekrasan je dar“, rekao je o ovoj knjizi Neale Donald Walsch, autor knjiga Razgovori s Bogom.

Mi smo ono što mislimo. Promijenimo li misli, možemo promijeniti i život. Naše su misli i riječi svemoćne. Mislima i riječima stvaramo život.

U ovoj jednostavnoj, ali ipak važnoj knjizi Barbara Berger pokazuje kako možete ovladati snagom uma da biste stvorili život kakav želite. Podsjeća nas na ono što nam je dostupno – a to su moć otpuštanja, moć da kažemo ne, usredotočivanje, blagoslivljanje i davanje. Nudi nam brze, djelotvorne metode kojima možemo razriješiti zdravstvene probleme, financijske poteškoće i druge životne izazove.

knjiga

3. Gerry Spence: Osobna sloboda u sedam lakih koraka
Zagledan u suvremeni način života, Gerry Spence posvuda vidi robove koje paralizira zgrtanje novca, strah od siromaštva, nekretnine, šefovi, hipotekarni krediti i, više od svega, lisičine vlastita uma. Oko nas, i u nama su – kaže – sile koje bi nam rado zanijekale najsvetije pravo – pravo na slobodu.

U sustavu ropstva ključno pitanje je jednostavno. Možemo li se osloboditi? I ako možemo, kako? Odgovor je da nijedan sustav, ma kako slobodan bio, nijedna osoba, ma kako moćna, niti jedna politička stranka, nijedan poslodavac, roditelj, prijatelj – nitko nas ne može osloboditi osim nas samih. Mi se sami možemo osloboditi… Kad god nam dan prođe na jedan način, mi smo ga zasigurno – doživjeli. Ako se, međutim, ista rutina ponovi drugi dan mi nismo doživjeli ništa drugo nego jedan dan – onaj prvi. Neki ljudi prožive cijeli život dosadno ponavljajući taj prvi dan, dan za danom i napokon umru, a da su živjeli tek nešto malo više od onoga jednoga dosadnog dana svog života.

Rutina, navika i strah od nečeg novog postali su potkupljivi kradljivci slobode.
Provjerite svoje navike i riješite se onih koji vas svode na robovanje istosti!

knjiga

4. Dr. Fred Alan Wolf: Mala knjiga velikih ideja – gdje znanost susreće duhovnost
Prema mišljenju mnogih jedan od najvažnijih pionira u području svjesnosti, fizičar Fred Alan Wolf (ili dr. Quantum) cijenjen je među znanstvenicima i duhovnim vođama u čitavom svijetu, zbog svog pionirskog rada kojim povezuje znanstvenu i duhovnu misao. Nedavno prikazan u filmskom fenomenu Koji k… uopće znamo?!, on je također nagrađivani autor 12 knjiga.

U ovoj Maloj knjizi, dr. Quantum jasno i duhovito predstavlja velike ideje u obliku dragulja mudrosti koje možete progutati u jednom zalogaju. Pokrivajući sve od kvantno-fizikalne konstrukcije naše svakodnevne stvarnosti, do paralelnih svemira te odnosa među pojedincima i veće svijesti univerzuma, Mala knjiga velikih ideja pruža zapanjujuće svjež, novi način gledanja na svijet. Poklanja vam svemir u vama!

knjiga

5. Greta Nagel: Tao podučavanje – Posebno značenje tao te činga za umijeće i zadovoljstvo podučavanja
Tišina je vrlina - Budite nepristrani - Tao se nikada neće istrošiti uporabom - Budite oprezni, suzdržani, prilagodljivi, iskreni, čestiti - Podučavajte primjerom - Pričajte malo - Koristite se vlastitim sposobnostima - Zadržite osjećaj ravnoteže - Mir je važniji od savršenstva - Budite zadovoljno zadovoljni - Brinite se o drugima bez posesivnosti - Ostanite u dodiru s vlastitom izvornom prirodom - Budite suosjećajni, vježbajte štedljivost, budite spremni slijediti - Uživajte u nesuprotstavljanju - Budite izravni i jednostavni - Ako nešto ne znate, to i recite - Da biste stekli autoritet budite blagi - Slušajte svoje instinkte - Težite umjerenosti - Budite blagi i slabi, čvrsti i snažni.
Uz ova, u knjizi se nalaze još šezdeset i jedno poglavlje praktične mudrosti, nadahnuto jednim od najuzvišenijih filozofskih tekstova svijeta.

knjiga

6. Dr. Candace B. Pert: Molekule emocije -  Znanost u pozadini medicine uma i tijela
Zašto se osjećamo kako se osjećamo? Kako naše misli i emocije utječu na zdravlje? Jesu li tijelo i mozak međusobno neovisni ili funkcioniraju povezano? I u kojoj mjeri? Što je to tijeloum?

Ocjena kako doslovce sve bolesti obuhvaćaju psihosomatsku komponentu čak i kad nisu izazvane psihosomatskim čimbenicima još ne tako davno bila je dočekivana sa skepsom. Najnovija tehnološka dostignuća omogućila su, međutim, da se istraže molekularni temelji emocija, zahvaljujući čemu se uvidjelo kako su molekule emocija u neraskidivoj vezi s čovjekovom fiziologijom, kako kemijske tvari u tijelima čine dinamičnu informacijsku mrežu koja povezuje um i tijelo.

Pert tvrdi baš to – da mozak/um ne završava u predjelu vrata, da emocije povezuju um i tijelo u tijeloum. Molekule emocija (peptidi) upravljaju svim sustavima tijela i taj komunikacijski sustav zapravo je dokaz inteligencije tijelouma, inteligencije dovoljno mudre da bi težila zdravlju.

Knjiga je istovremeno i autoričina ispovijest o njezinu znanstvenom radu, o svemu onome s čime se suočila i sukobila odbacivanjem kartezijanske podjele čovjeka na tijelo i dušu. Tu je, kaže, bila načinjena osnovna pogreška – koja je znanstvenike i liječnike priječila šire, holistički, misliti o čovjekovu zdravlju.

knjiga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr