Travanjski broj Sense oda je buđenju – svijesti, prirode, ljubavi

"Proljeće je sinonim za sadašnji trenutak, dobar upravo onakav kakav jest", poručuje nam Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sense u svom uvodniku. Uživajte u prvim toplim danima i doznajte što smo vam sve pripremili u novom izdanju...

Ljepota prolaznosti

Gdje se kriju vaše snage? Vaša mogućnost da zasjate i probudite se baš svakoga jutra kao „vi“?

Taj izvor mira i spokoja često tražimo očima, dokle god nam pogled seže, dok na horizontu ne ugledamo čvrstu točku. Ili dodirom, sve dok ne dotaknemo nešto Izabela VrtarIzabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensaopipljivo što će nam pružiti oslonac, sigurnost... Neku stvar, neku osobu, nešto izvanjsko za što se možemo primiti i što će nam pružiti privid sigurnosti. Koliko je često taj privid za koji smo se držali bio ono što nas je na neko vrijeme katapultiralo u visine, a nakon toga je izgubilo svoju snagu i vratilo nas na početak? Na traženje naših unutarnjih snaga.

Kako je i duhovni vodič i autor Anthony de Mello u svojim knjigama i nastupima govorio, grčevito držanje i vezivanje za izvanjsko siguran je put prema gubitku sebe. Jer želja za posjedovanjem suprotna je čistoj ljubavi – i prema drugome i prema sebi. Tako je i ovaj naš broj posvećen buđenju – svijesti, prirode, ljubavi. Ima li za to ljepšeg trenutka od proljeća? U njegovu prolaznost možemo se ugledati, osvijestiti da je ljepota i dalje ljepota iako je prolazna, da su njegovi mirisni pupoljci i cvjetovi tu za sve nas – bez obzira na to tko smo i što smo.

Proljeće je sinonim za sadašnji trenutak, dobar upravo onakav kakav jest, bez obzira na to sija li sunce, puše li vjetar ili kiši. Proljeću je ugodno jer u svojoj srži ono je i dalje proljeće. Želim nam svima upravo takvu ugodu – neuvjetovanu i čistu. 

Na linku pogledajte što smo vam sve pripremili u novom broju!

naslovna 160

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci