Sve čari Adventa u Varaždinu

Stanovnici i gosti Varaždina ovoga posebnog mjeseca u godini mogu uživati u više od 70 različitih adventskih programa od čega čak 25 glazbenih, a tu su i brojne izložbe, predstave, projekcije filmova, klizalište, ledeni tobogan, izrada ledenih skulptura te novogodišnja utrka

Vrijeme adventa i božićnih blagdana vrijeme je čarolije koja se širi povijesnom jezgrom grada Varaždina. Svake godine Advent u Varaždinu donosi novosti te svoju ponudu, koncept i uređenje grada nastoji osvježiti, nadograditi novim atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj.

Događanja i adventska ponuda odvijaju se u samom središtu povijesne gradske jezgre, po prvi puta na prostoru oko Starog grada, koji, zajedno s Trgom Miljenka Stančića i Korzom, čini jedinstvenu blagdansku cjelinu, a izlagačka prodaja je na već tradicionalnoj lokaciji Trgu slobode te prvi put u Gajevoj ulici.

Stanovnici i gosti Varaždina mogu uživati u više od 70 različitih programa od čega je čak 25 glazbenih, a tu su i brojne izložbe, predstave, projekcije filmova i drugi sadržaji.

Petkom je glazbeni programi na Trgu Miljenka Staničića, a subotom možete pratiti i tradicionalno paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale. Veselo i raspjevano će biti i u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine seli na Stari grad, a u kojoj nakon blagdana Svetog Nikole (6.12.) boravi i Djed Mraz do 30. prosinca.

U subotu 15. 12. nastupaju Štigleci, Efrajim band i Beatles Revival Band, a 22.12. možete poslušati Zbor kapela Paulina Warasdin te Charlieja i klapu Motovun. Posljednja subota Adventa, 29. 12. rezervirana je za Dixieland Band Čakovec i grupu U pol 9 kod Sabe.

Kao što se Špancirfest u 2018. vratio na Stari grad tako je i Advent u Varaždinu težište svojeg programa događanja premjestio na svoj prekrasni perivoj. Ove godine tu je i klizalište s prvim, i za sada jedinim, ledenim toboganom, te posebni Igloo bar, a u atriju samog Starog grada izrađuju se ledene skulpture.

Za ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom, organizirana je proslava na Korzu gdje će svirati grupa Barok, a najhrabriji će u novu utrčati na 41. Novogodišnjoj utrci.

Cjelokupni program Adventa u Varaždinu možete vidjeti na:
http://www.tourism-v…­1/advent_program.pdf

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci