Stigli su vjesnici proljeća, a s njima i novi broj Sense!

Svake godine zimska hladnoća se polako otapa i proljeće donosi novi početak. Novi počeci nikad nisu laki, ali uz novi broj Sense stvaranje bolje verzije sebe nikad nije bilo lakše. Pročitajte uvodnik glavne urednice Izabele Vrtar i istražite što smo vam sve pripremili...

Vratite osmjeh svom unutarnjem djetetu

Svi prolazimo kroz teške situacije. Strahovi i nesigurnosti ponekad nas preplavljuju i zamućuju nam pogled, sužavaju ga do te mjere da više ne vidimo stvarne boje i oblike. Zaplićemo se u ponavljajuću priču koja svoju povijest često nema u sadašnjoj situaciji, nego u traumama koje su se u nama učahurile davno i duboko.

Svatko od nas na neki je način ranjen, ali ono što smo dosad nosili sa sobom ne mora biti naš suputnik za zauvijek. Svatko od nas ima priliku umanjiti tamu svojih rana.

Izabela VrtarIzabela Vrtar, glavna urednica magazina SensaSvaka takva, nova i ponavljajuća situacija pruža nam priliku da napokon učinimo prvi korak prema drugačijem ishodu. A to je da situaciju ne ignoriramo, ne umanjujemo, ali i ne uvećavamo njezinu važnost. Da je prepoznamo kao stvarnu emociju, ni željenu, ni neželjenu. Ona je dio naše priče. Nije jednostavno biti podrška tom ranjenom djetetu koje čuči u svima nama, ali vrijedi ga izvući na površinu, posvetiti mu se i pružiti mu priliku da pusti ono što ga je dosad kočilo.

Najčešće nismo svjesni snage koju u sebi nosimo. Ali olakšavajuće je znati da podrška koju možemo aktivirati nije samo naša – ona je iskustvo osoba kojima vjerujemo, to su riječi koje su nas poticale i dirale ondje gdje su nam bile najpotrebnije, dodiri koji su nas tijekom godina liječili i poručivali nam: „Držimo te i čuvamo te!“. Kada nam se čini da smo sami protiv svijeta, prisjetimo se kako nam je taj isti svijet pružio i iskustva zbog kojih smo se topili od ljepote, zbog kojih su nam koljena klecala od uzbuđenja, zbog kojih nismo odustajali i radi kojih smo nastavljali dalje. Prisjetimo se osoba koje su nam značile i koje su nas pogurale korak dalje ili su nas ukopane u mjestu tješile i darovale nam ono najvažnije – svoju ruku.

Pružite i vi ruku djetetu u sebi ne ostavljajte ga samoga i uplašenoga, vratite mu osmijeh na lice. Možda vam u tome pomognu neke od inspirativnih priča iz ovog broja, možda u njima pronađete podršku i za sebe i za druge – čak i u najcrnjim životnim scenarijima.

naslovna 159

Novi broj Sensa magazina možete prelistati OVDJE.

 

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr