Stigla je nova Sensa - najljepši vjesnik proljeća!

Od petka 1. ožujka na kioscima je nova Sensa. Prelistajte novi broj na naslovnici našega portala (na dnu stranice s oznakom "Prelistajte novi broj Sense"), a Izabela vam u svom Pismu urednice predstavlja jednu posebno inspirativnu priču...

Klica rasta

Nikad ne znate tko će vas ili što pokrenuti, promijeniti putanju vašeg života ili u njega unijeti nove boje. Jer inspiracija se ne može planirati, ona nema vremenski rok ili geografsko ograničenje. Tijekom godina u Sensi naučila sam kako je jedini način da je pokrenem, osjetim i prepoznam to da se prema njoj i otvorim.

Ono što bi nekome samo tako prošlo ispod radara, osobama koje su željne upijanja drugačijeg i novog inspiraciju je mnogo lakše prepoznati, ali i, uvjerena sam, djelovati na načine koji su se još jučer činili nemogućim i neobičnim, a danas su novi, napredni i tako prirodni da se čudimo kako smo bez njih nekad ­živjeli.

Kako god to nazvali, novim pogledom na stvari ili nekim drugim imenom, u srži promjene novo je znanje, tračak nečega što hrani klicu razvoja i rasta. Da geografsko ograničenje nikako nije presudno kad je inspiracija u pitanju, potvrđuje divna priča Australaca Lentil i Matta, koju donosimo u ovome broju.

Ponukani idejom jednostavnijeg, ali ispunjenijeg života, posvetili su se prirodnom uzgoju i poštovanju pravila koje nameću sezone, a ne konzumerizam. Obilje u kojemu žive prenijeli su u svoj privatni i obiteljski život, uvjereni da samo zajedništvo s ljudima i prirodom – koje se isprepliće na svakoj razini našeg postojanja – može donijeti budućnost kakvoj se nadamo.

Do jučer se možda njihova priča činila romantičnom sanjarijom koja nema uporište u stvarnosti, no svoju viziju i inspiraciju oni su dokazali svojom predanošću i vjerom. Njihova klica razvoja i rasta proširila se unutar zajednice u kojoj žive, a zahvaljujući društvenim mrežama i knjigama koje su u međuvremenu objavili, i na tisuće kilometara daleko od farme na kojoj žive.

Danas su u hrvatskoj Sensi – jer ispod našeg radara nisu prošli, a naše oduševljenje prenosimo vama zato što dobre ideje valja dijeliti. Naše je uvjerenje da gdje ima inspiracije, ima i promjene. Osjećate li to?

naslovnica 135

Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci