Stigla je nova Sensa - najljepši vjesnik proljeća!

Od petka 6. ožujka na kioscima je nova Sensa. Otkrijte kako više vjerovati u sebe, naučite konstruktivno kontrolirati ljutnju, iskušajte kristaloterapiju ili feng shui, obratite pažnju na njegu intimnog područja, nadahnite se za dobra djela volonterskim pričama, razmislite o (ne)slučajnostima u pismu glavne urednice Izabele Vrtar...

Otvaranje prema životu

Bliskost koju osjećamo prema drugima manifestira se u raznim oblicima – nekim bliskim prijateljstvima ni daljina ne umanjuje važnost, roditeljska ljubav ne jenjava čak ni kad se nerazumijevanje uplete u taj poseban odnos, ljubavni parovi osjećaju se i kad su odvojeni... No, što je s povezanošću s osobama koje nikad ne biste odabrali za prijatelja, partnera, blisku osobu, a opet – upravo nas takve osobe ponekad potaknu da o sebi razmišljamo dublje, snažnije i jasnije.

Osobno, to mi se najčešće događa kad to ne očekujem, no uvijek onda kad sam otvorena, svjesna, čak i ranjiva. Neko pitanje, gesta, način na koji se druga osoba nosi sa svojim izazovima, ponekad otključa vrata na koja do tada nisam ni znala da treba kucati, a kamoli kroz njih proći. Neko novo znanje, nov način prolaženja kroz utabane načine razmišljanja, svojevrsna „oživljenost“ osjećaja, okusa i pogleda na stvari. To mogu biti osobe, a često i zapisi u knjigama i tekstovima koji će pogoditi baš nas, baš u tom trenutku – ni prije, ni poslije.

Volim misliti da je prava stvar/osoba/doživljaj u pravom trenutku šlag povrh svega onoga što smo kroz život upijali i osvještavali. Odgovor na pitanja koja smo postavljali. Dokaz da se sve ono dobro i manje dobro isplatilo jer nas je vodilo do nečeg mnogo snažnijeg i važnijeg.

Neki to nazivaju mudrost, neki zrelost... Danas, u ovom trenutku, osjećam to kao punoću satkanu od mnogo odgovorenih, ali i neodgovorenih pitanja. I danas, u ovom trenutku, upravo tako treba i biti. Bez straha od onoga što slijedi i bez gorčine zbog onog što je bilo ili smo htjeli da se dogodi, ali nikad nije. S tim i bez toga, mi smo punoća. Nije li to stvarna ljepota – to duboko prihvaćanje i otvaranje prema životu?

P. S. Zima često iza sebe ostavlja prazninu, no priroda nam jasno pokazuje kako krenuti u novo proljeće. Pozdravite ga s nama na prvom Sensa Yoga Reconnect Retreatu u prekrasnom resortu Fenomen Plitvice, daleko od svakodnevice, a blizu sebi. Više na linku.

naslovnica

 Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci