Sreća na dlanu: Stigla je nova Sensa!

Od petka 7. kolovoza na kioscima je nova Sensa. Upoznajte niksen - novi globalni trend opuštanja, naučite kako vam vaša biografija može otkriti budućnost, obratite pažnju na zdravlje štitne žlijezde, iskušajte zdrave, sirove slastice, razmislite o životnim lekcijama u pismu glavne urednice Izabele Vrtar...

Mi biramo

„Ništa ne nestaje dok nas nije poučilo što trebamo znati“, ova rečenica budističke svećenice Peme Chödrön, žene koja je svojim radom, riječima i primjerom osvijetlila živote mnogih, duboko me dotaknula kada sam na nju – i na desetke drugih, snažnih i smislenih – nedavno naišla čitajući knjigu Kad se sruši svijet.

Zastala sam, zapisala je i vratila joj se mnogo puta posljednjih tjedana. Podsjetila me na nužnost promjena koje moramo učiniti ili usvojiti kako bismo se otrgnuli kolotečini i osjećaju da stojimo u mjestu. Bila je podsjetnik na to da se toliko željene promjene ne mogu dogoditi bez našeg utjecaja, bez truda i prihvaćanja istina od kojih bježimo. Bila je to kristalno jasna poruka da nam se iste stvari, strahovi i odnosi ponavljaju zato što ih nismo promotrili iskreno, nismo u njima pronašli onaj najvažniji dio slagalice – sebe.

Najteže je suočiti se sa svojim demonima i nije neobično da je naš fokus radije na tuđim životima, izvanjskim izazovima i prebacivanju odgovornosti na sam život. No odnos prema životu je ono što sami biramo i kreiramo. Prvenstveno tako što mijenjamo obrasce koji nam ne donose dobro i koji nas „spuštaju“ u predjele gdje ne želimo i ne trebamo biti, ali opet se tamo prečesto nalazimo, uljuljani u lažnu, poznatu sigurnost koju nam pružaju.

Baš te rupe koje popunjavamo izvanjskim, a ne sobom, ono su na čemu bismo trebali raditi. Kada nam ponavljajući uzorci po tko zna koji put izmaknu tlo pod nogama, naša je odgovornost te ponavljajuće „demone“ nazvati pravim imenom – bili oni strah, sram, nesigurnost, manjak ljubavi – i hrabro im se suprotstaviti. A to je uvijek radom na sebi, svojim osjećajima i djelovanjima. Jer ništa nije nestalo dok nas nije poučilo što trebamo znati, a kada to usvojimo – spremni smo za let i nove visine, one koje savršeno pristaju našem srcu i životu kakav želimo živjeti.

P. S. Ovaj mjesec ne propustite Sensa ljetni paket s bestselerima za duh, srce i vitalnost po posebnoj cijeni od 39,90 kn! Više doznajte ovdje.

sensa 152

Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci