#Sensa Loves: Snaga čistog vitamina C

Predstavljamo drugi izbor #SensaLoves, u kojem objedinjujemo najbolje proizvode i usluge prema odabiru magazina Sensa za 2020. godinu. U kategoriju CLEAN svakako pripada Rosalova linija Clean, oslobođena nepotrebnih i štetnih sintetičkih sastojaka, a posebno izdvajamo jedan proizvod...

Trenutačno najpopularniji lifestyle trend koji je zastupljen od nutricionizma sve do kozmetičke industrije je clean. Riječ je o pokretu koji je nastao kao posljedica potrebe eliminacije suvišnih, nepotrebnih, a dugoročno štetnih, sastojaka iz svakodnevnog života.

Kada je riječ o clean kozmetici, ona je rezultat težnje da se u kreiranju proizvoda koriste sastojci iz provjerenih izvora s učinkovitim i povoljnim utjecajem na kožu. To ne znači da je takva kozmetika oslobođena svih kemijskih sastojaka i da je riječ o isključivo prirodnoj ili organskoj kozmetici. U svom sastavu clean proizvodi mogu sadržavati i sintetičke sastojke, ali isključivo one za koje su višegodišnja dermatološka istraživanja potvrdila da ne štete zdravlju i blagotvorno djeluju na kožu.

Tu filozofiju slijedi i Rosalova [clean] linija koja je posebno pogodna za vrlo osjetljivu kožu, kao i kožu na kojoj se korištenjem konvencionalne kozmetike javljaju iritacije i alergijske reakcije. Također, Rosal [clean] kozmetika izuzetno je povoljna za njegu kože kojoj i potpuno prirodni proizvodi izazivaju reakcije zbog alergena u esencijalnim uljima ili maceratima.

Posebnost Rosal [clean] linije u njezinoj je formuli, točnije u onim sastojcima koji su zbog našeg zdravlja iz nje eliminirani, pa tako ne sadrži sastojke koji su toksični za kožu / organizam, izazivaju alergijske reakcije na koži, zatvaraju pore, poput naftnih derivata (petrolatuma i parafina), utječu (štetno) na hormone, koji su kancerogeni ili postoji sumnja da su kancerogeni; formaldehide, sintetske mirise, sulfate (SLS, SLES…) i parabene.

rosalOno što se nalazi u njihovim formulama pomno su birani sastojci iz provjerenih izvora koji su sigurni i za zdravlje i za ljepotu.

Važno je istaknuti i to da se Rosal [clean] proizvodi ne testiraju na životinjama, a proizvode se u tvornicama koje se ponašaju odgovorno prema prirodi i kojima je prioritet društveno odgovorno poslovanje.

Fluid za lice s vitaminom C [ready-to-glow] lagane je teksture, a moćnog djelovanja, ujednačava ten i minimizira vidljivost mrljica od sunca, zahvaljujući visokom udjelu vitamina C i niza prirodnih, inovativnih sastojaka koji štite kožu od isušivanja, potiču ujednačavanje boje kože, potpomažu obnovu stanica i regeneraciju kože te štite je od fotostarenja.

To su orizanol (rižino ulje), vitamin E, fitosteroli, oleinska kiselina te hemiskvalan koji djeluje na strukturu i izgled kože.

Ovaj fluid za blistav ten namijenjen je svim tipovima kože za dnevnu ili večernju njegu. Lagana formula brzo se upija u kožu bez masnog traga te je čini svileno glatkom, idealnom za make up.

Potražite ga u drogerijama po cijeni od 69,90 kn.

 

Sensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci