#Sensa Loves: Prva robna marka u kompostabilnoj ambalaži

Predstavljamo drugi izbor #SensaLoves, u kojem objedinjujemo najbolje proizvode i usluge prema odabiru magazina Sensa za 2020. godinu. U kategoriju CONSCIOUS svakako pripada pionirski projekt bio&bio domaćeg lanca trgovina čiji su proizvodi pakirani u razgradivu, kompostabilnu ambalažu!

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša 2020. godine, kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, bio&bio domaći lanac trgovina 100 posto ekološkom hranom predstavlja inovaciju na tržištu te svoje proizvode od sada pakira u kompostabilnu ambalažu.

Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda. I sama kompostabilna folija je inovacija koju koristi samo nekoliko europskih proizvođača hrane.

Ova kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti. Kako bi kupcima olakšali odlaganje, i naljepnica na pakiranju je kompostabilna, tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u biootpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.

bio&bio

„bio&bio trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti, što se prije svega očituje u izboru proizvoda i hrane isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projektima poticanja domaće ekološke proizvodnje, te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak i plod dugotrajnog istraživanja“, izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Unutar bio&bio robne marke nalazi se 111 ekoproizvoda koji uključuju certificirane ekološke žitarice, mahunarke, orašaste plodove, suho voće, sjemenke i druge namirnice, a koje čine osnovu zdrave i cjelovite prehrane. Pokretanjem proizvodnje u kompostabilnoj ambalaži u lipnju kroz dio tog asortimana[WU1] , bio&bio svojim kupcima dao je obećanje da će do kraja 2020. godine svih 111 proizvoda biti upakirano u novu održivu ambalažu. Cijena proizvoda je, unatoč ulaganju, za kupce ostala ista.

 


 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci