#Sensa Loves: Njega intimnog područja koja štiti osjetljivu mikrobiotu

Predstavljamo drugi izbor #SensaLoves, u kojem objedinjujemo najbolje proizvode i usluge prema odabiru magazina Sensa za 2020. godinu. U kategoriju HEALTH uvrštene su Melemove prirodne formulacije za njegu intimnog područja - za nju i njega

Za održavanje zdravlja rodnice malo vode i sapuna nije optimalno rješenje. Područje niže od pupka veoma je osjetljivo i nježno te zahtijeva svu posebnu njegu koju može dobiti. Upravo je zbog toga posljednjih godina sve popularniji kozmetički trend V-care, odnosno njega intimnog područja, jer vulva, odnosno stidnica, kao vanjski ženski spolni organ, zaslužuje da joj posvetimo pozornost kakva je inače uobičajena za ostale dijelove tijela.

Rodnica, odnosno vagina, koja se nastavlja na vulvu, ima uspostavljen mehanizam samočišćenja i uravnoteženja te zapravo ne bismo trebali mnogo činiti na tom području, no budući da je riječ o osjetljivom području za njegu i čišćenje, nisu uvijek najpogodniji proizvodi namijenjeni održavanju higijene tijela. Naime, ovo područje zahtijeva njegu koja ne narušava osjetljivu mikrobiotu, ne isušuje osjetljivu kožu te ne izaziva iritacije prilikom svakodnevne higijene.

Uzevši u obzir sva znanstvena saznanja, Melem je razvio prirodne formulacije koje, u formi losiona za pranje i vlažnih maramica, pružaju najnježniju njegu osjetljivom intimnom području – za nju i njega.

melem

Nježna Melem formulacija losiona za intimno pranje ne sadrži alkalne sapune i prilagođena je svakodnevnoj njezi intimnog područja. Losion blagog mirisa obogaćen je mliječnom kiselinom i sastojkom s blagim antimikrobnim djelovanjem koji ne utječe na laktobacile iz prirodnog sastava vaginalne mikrobiote. Kompleks njegujućih ulja ricinusa, masline i marelice, uz dodatak glicerina, Aloe vera i ksilitola, obnavlja i vlaži osjetljivu kožu te štiti njen hidrolipidni sloj.

Praktične za uporabu i uvijek pri ruci, osobito tijekom putovanja ili zahtjevnog dnevnog rasporeda, Melem Intima maramice, u pakiranju s poklopcem, nježno osvježavaju i čiste intimno područje bez potrebe za ispiranjem. Formulacija bogata mliječnom kiselinom, njegujućim uljima i biljnim ekstraktima ne narušava prirodnu ravnotežu intimnog područja, ne izaziva iritacije i ne isušuje osjetljivu kožu.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci