Sajmovi hrane i zdravog življenja

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i kvalitetu tradicije podižu na novu razinu. Središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži komplementarnim pristupima, ove se godine održava u zajedničkom terminu s novim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, od 5. - 8. prosinca 2019.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka, a od prošle su nadopunjeni segmentom hrane te svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Cilj je promocija kvalitete hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

U petak i subotu (6. i 7. 12.) održat će se 13. HUPED-ov međunarodni kongres: "Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini".

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

Hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini...

Organica & Kronoplja: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, dodaci prehrani, ekološko sjemenje, proizvodi od industrijske konoplje...

APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika, pčelarska oprema...

Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, radiestezija i štetna zračenja...

Prošle godine na Sajmovima zdravog življenja sudjelovalo je 250 domaćih i inozemnih izlagača uz održanih 180 sati programa na 7 lokacija.

Prostorno, Sajmovi hrane i zdravog življenja i CroAGRO obuhvatit će do 27.000 m2 zatvorenog paviljonskog prostora (na raspolaganju su paviljoni 6, 7, 7A, 8, 8A, 9, 10A, 11A i 11D).

Ulaznica za sajam je 20 kuna.

Više na: https://www.zv.hr/sa…­89/o-sajmu-2795/2795

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci