S novom Sensom u novu godinu!

Prva ovogodišnja Sensa je na kioscima! Prelistajte je na dnu portala i doznajte koje vas sve teme u njemu očekuju. Mi vam prenosimo pismo urednice iz novog broja...

Korak naprijed

Lako je u ove dane s malo sunca zapasti u stanje bezvoljnosti. Jer, nakon šarenila koje je obasjavalo ulice i domove, ostala je ona stara svakodnevica. Nakon druženja s prijateljima i obitelji, mnogi su se povukli u svoje domove i sada kao da čekaju dane kad će ponovo biti bolje. Uspavani s prirodom, uljuljani u jednoličnost zime, s osjećajem da smo s vremena na vrijeme korak natrag, umjesto naprijed. Većina nas se tako osjeća, barem ponekad.

I nema u tome ništa čudno. Mi i jesmo priroda, imamo svoje cikluse, svoje uspone i padove. Jedino što nam katkada nedostaje povjerenja u naše mogućnosti, našu snagu. Priroda u ovo doba nikad ne sumnja u svoj uspjeh, ona čeka, koristeći maksimalno ono što joj zima pruža, znajući kako će je proljeće osnažiti da se ponovo pokaže u najljepšem svjetlu.

Tako i mi imamo svoja proljeća i zime, jeseni i ljeta, i važno je sjetiti se da nikad, baš nikad nećemo živjeti samo jedno svoje doba. Ona će se izmjenjivati, tjerati nas da razmišljamo o svojim koracima, ponašanjima, načinima kako ćemo se iscijeliti, popraviti i ponovo zasjati.

Iz tuge se rađa sreća, iz bezvoljnosti nada, iz zime proljeće... I novi mi, svakoga jutra kad se probudimo, ovisni o svojoj snazi. Kako bi ona bila u svome naponu, potrebni su joj blaga riječ, podržavajuće misli i okruženje... Tu su i cjelovita prehrana i tjelovježba koje na nježan način podižu energiju i čine nas zadovoljnijima svojim hramom – tijelom.

Dane koje više provodite doma iskoristite da prepoznate ono što vas tišti, što vas spušta, prihvatite to i prisjetite se snažne osobe kakva ste u svoje proljeće. I znajte da iza svakog pada dolazi uspon. A mi ćemo i dalje svakoga mjeseca biti tu da bismo zajedno rasli na našemu putu. Želim vam sretnu 2018. godinu!  

naslovnica 121

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci