Roditelji - znalci, u prometu sigurni malci

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešić, u četvrtak 11. travnja u 18:30 sati, Prometni tim Dječjeg vrtića Maslačak održat će predavanje za roditelje na temu zaštite i sigurnosti djece u prometu

Prometni tim Dječjeg Vrtića "Maslačak" kojega čine odgojiteljice Suzana Košutić, Jelena Kosanović Hatvalić i Martina Frkanec, roditelje djece vrtićke dobi podučit će kako oni sami mogu biti uzorni i primjereni modeli ponašanja u prometu svome djetetu, jer djeca uče oponašanjem ponašanja njima bliskih i važnih ljudi.

Dječja sposobnost prosuđivanja, predviđanja i odlučivanja nedovoljno je razvijena da bi mogli shvatiti opasnosti u prometu i adekvatno reagirati u određenoj situaciji. Djeca nemaju dovoljno znanja, iskustva i opreza u kretanju ulicom, a radoznalost i zaigranost mogu ih dovesti u opasne situacije. Teško se koncentriraju i samo trenutak nepažnje može dovesti do nesreće. Nepredvidljiva su pa su stoga moguće iznenadne akcije i reakcije.

Većina nesreća u kojima sudjeluju djeca uzrokovana su „izlijetanjem“ djeteta na cestu, pri čemu vozač ne može pravodobno zaustaviti vozilo. Dijete nije svjesno opasnosti i stoga predškolsko dijete nikada u prometu ne smije biti bez nadzora odrasle osobe.

Ako spriječimo stradavanje i samo jednog djeteta - učinilo se mnogo. Stoga, svakako dođite na ovo predavanje.

www.kgz.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci