Rješenje za migrenu

Tko se od nas nije našao u situaciji da ima glavobolju? A oni koji su iskusili migrenu, dobro znaju da to nije obična glavobolja – već stanje u kojem ste doslovno onesposobljeni za bilo kakvu aktivnost, koje medicinska struka svrstava u rang sa tetraplegijom i demencijom...

Sama ta činjenica bila je i više nego dovoljna da okupi pažnju svih uzvanika koji su slušali stvarna iskustva i priče panelista o kojima su govorili prof. prim. dr. sc. Darija Mahović Lakušić dr. med., spec. neurologije, Ana Lisak, uspješna poduzetnica i dobitnica nagrade za najbolju poduzetnicu, vlasnica cateringa Lisak, koja je godinama bolovala od migrene te Jelena Kopčić, software development engineer, voditeljica i vlasnica SALSANDO PLUS, a boluje od migrene već od ranog djetinjstva. Voditeljica programa je bila Barbara Kolar, koja i sama pati od ove bolesti.

storybook i Pliva_RG (33)

Ugodno i poučno družeje održano je u prostoru restorana Lateral, vlasnice Ane Lisak, a svi uzvanici uživali su u ukusnim zalogajima koje im je spremio tim cateringa Lisak. U samom panela, gđa Lisak baš je istaknula kako ju je migrena često sputavala i u velikim poslovnim pothvatima s čim se iz iskustva složila i Jelena Kopčić, rekavši kako joj se čini da spram zdravih ljudi ima efektivno tjedan dana manje.

Iako ova bolest mozda zahvaća samo 7% muškaraca i oni su bili u manjoj mjeri pristuni na panelu, a među njima se našao i predsjednik Uprave Plive, gospodin Mihael Furjan.

storybook i Pliva_RG (45)Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive

Ono što je svakako obećavajuće i ostavlja pozivan dojam na ovu priču jest da su u terapijama dostupni i mnogi novi lijekovi te terapije koje pomažu u kontroli migrene i popratnih stanja koja ta bolest nosi, istaknula je prof. prim. dr. sc. Darija Mahović Lakušić. Više o samoj temi možete pronaći i u časopisu Storybook koji je na kioscima od 7. ožujka.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci