Radionica i webinar o ljubavi i bliskosti "Dodir ljubavi"

Preplavljeni raznim informacijama često se udaljavamo od vlastite autentične prirode i zanemarujemo temeljne impulse spoznaje koju kao bića zaslužujemo sami sebi razotkriti. Uvodni webinar i radionica "Dodir ljubavi", koja će se održati u Svetom Martinu 21. - 23. veljače 2020., nadahnut će vas za ljubav, produbiti bliskost i proširiti vašu seksualnu samosvijest

Ljubav - bliskost - seksualna samosvijest

Razumijevanje vlastite seksualnosti oblikovano je unutarnjim svijetom i društvenim normama koje su suptilno kreirale obrasce ponašanja u području intimnih, ljubavnih odnosa.

Iz pozicije vlastite, proširene seksualne samosvijesti možemo inovirati ljubavne odnose i stvarati ozračje u kojem se možemo izraziti bez zadrške, gradeći prožimajuće ljubavno-seksualne interakcije.

Područje seksualnosti preplavljeno je emocijama i konstruktima koji nas, najčešće, udaljavaju od naše originalne prirode. A sram je jedna od baznih emotivnih konstrukata koji definira doživljaj vlastite seksualnosti.

Kako su naša primarna učenja doživljaja srama razvijana kroz ograničavajuću prizmu, poimanje seksualnosti ostalo je u zoni znanja zatvaranja, zanemarivanja i potiskivanja koja se mogu očitovati kroz iznimno seksualnu ekspresiju ili represiju. Upravo se ova razina doživljaja srama reflektira i kroz tabuiziranje i mistificiranje seksualnosti.

Poznati američki psihijatar dr. Donald Nathanson ističe kako sram ima svojevrsni kompas kojim se usmjerava ljudska pozornost u četiri osnovne reakcije: povlačenje i izbjegavanje te napad na sebe ili napad na druge. Kada se osjeti navala emocije srama koju svjesno ne možete sagledati jedna od četiri reakcije ne izostaje, prema riječima dr. Nathansona, jednog od najutjecajnijih stručnjaka koji su se posvetili istraživanju utjecaja srama na seksualnost.

Bitno je spomenuti da doživljaj srama nije primarno lokaliziran uz seksualnost već prožima sve sfere života. Stoga je ključno, proširiti znanja o vlastitim emotivnim konstruktima, posebno srama te redefinirati mentalne kodove pohranjene u podsvijesti jer se time otvaraju vrata bliskosti koja je platforma za njegovanje prožimajućih ljubavno-seksualnih odnosa.

Pridružite se uvodnom webinaru i radionici "Dodir ljubavi", koja će se održati u Svetom Martinu 21. - 23. veljače 2020. Inspirirajte ljubav, produbite bliskost i proširite vlastitu seksualnu samosvijest.

Više informacija potražite OVDJE

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci