Radionica pjevanja zvuka stvaranja "Aom"

U četvrtak, 7. studenog od 18:30 do 19:30 u Nuvens yoga centru u Zagrebačkoj cesti 156 b, 3. kat, održat će se kratka radionica zvuka s Ivanom Novačić pod nazivom Aom chanting. Zvuk "Aom" kada se pjeva, vibrira na frekvenciji od 432 Hz, a to je frekvencija koja se nalazi u svemu i povezuje nas sa svim ostalim živim bićima, prirodom i univerzumom

AOM je zvuk čitavog svemira/stvaranja i savršene ravnoteže svakog atoma u tijelu. Tri zvuka A, O i M simbolično utjelovljuju Božansku energiju Shakti uz osnovne karakteristike: (1) stvaranje, (2) održanje i (3) oslobađanje. A zvuk stvaranja, snage, izlazi iz tišine i osvaja.

O je zvuk širenja i održanja
M je zvuk Blaženstva/oslobađanja
AOM je zvuk čitavog svemira, zvuk stvaranja

Zvuk kada se pjeva, vibrira na frekvenciji od 432 Hz, to je frekvencija koja se nalazi u svemu i povezuje nas sa svim ostalim živim bićima, prirodom i univerzumom. Vibracija zvuka AOM ima moć pročišćenja i oslobađanja kako bi se mogli napuniti novom energijom i pokrenuti dalje. Smiruje i stabilizira aurično polje i poticajno djeluje na sva naša tijela.

Kako se pjeva om (i zašto)?

AOM chanting uključuje jednosatno druženje na početku kojeg se kao uvod usvajaju osnove o glasovnom aparatu i njegovom korištenju, kako bi na najbolji način mogli plasirati pjevani ton. Uz objašnjenje kako se puniti vokalima A, O i M i konačno zvukom AOM poštuje se tradicija kako bi dobili najveću dobrobit od chantinga. Na kraju slijedi deset minutna faza opuštanja koja uz zvuk kristalnih zdjela i solo glasa, omogućuje uzemljenje kako biste potom puni elana krenuli dalje sa svojim aktivnostima.

Ivana Novačić je akademska glazbenica/solo pjevačica i profesorica glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. 

Radionica je na bazi donacija.

Prijave i informacije na: e-mail: info@nuvens.hr ili na broj 099 6754 175

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci