Otkrijte svoju kreativnu stranu uz psihologinju Tomicu Šćavinu

Kreativnost je esencijalna snaga čovjeka koja može biti probuđena, podržana, usmjerena prema kreiranju vlastitog života. To nije hobi koji je zgodan za djecu, a suvišan za odrasle. To je alat za preživljavanje i kompas za život!

Kreativnost je ljekovita

Kreativnost je ljekovita od samih početaka. Novorođenče ima nevjerojatnu kreativnu moć koja mu omogućava psihičko preživljavanje. Ako nema majku koja ga voli i njeguje, ono će je naslikati u svjetlu. Njegovo malo, ali veliko biće stvorit će predodžbu majke koja ga voli i njeguje.

Ta predodžba je ljekovita halucinacija, projekcija, idealizacija. Ta predodžba je nešto čega se će držati i kao dijete i kao odrasla osoba. Držat će se svoje vlastite kreacije miješajući je sa stvarnom majkom. Popravljajući stvarnu majku. Liječeći vezu. Kreativnost je ljekovita.

Svi smo na ove ili one načine okrznuti, ranjeni, napukli. I tijekom života, instinktivno tražimo odnose koji liječe. Odnose u kojima nas ima više. Odnose u kojima smo viđeni cijelima. Instinktivno kreiramo predodžbe o voljenim drugima koji nam daju ono što nam nedostaje. Kreativnost je ljekovita.

Kreativnost je esencijalna snaga čovjeka koja može biti probuđena, podržana, usmjerena prema kreiranju vlastitog života. To nije hobi koji je zgodan za djecu, a suvišan za odrasle. To je alat za preživljavanje i kompas za život.

15. i 16. svibnja psihologinja Tomica Šćavina održat će on-line radionicu o pokretačkoj snazi kreativnosti. Prijaviti se možete na poticaj.net

 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci