Program Sensina YOGA & MEDITATION RETREATA u Opatiji

Od 12. do 14. svibnja 2017. u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta**** u Opatiji magazin Sensa organizira revitalizirajući vikend YOGA & MEDITATION RETREAT koji će voditi Sensina suradnica i dugogodišnja učiteljica joge Senka Ljubić, s posebnom gošćom, poznatom psihologinjom i voditeljicom mindfulness meditacije Dragicom Barbarić, educiranom u posebnoj vrsti kognitivne terapije bazirane na mindfulnessu (MBCT). Evo koje ćete sve vrste joge na njemu isprobati i kako one djeluju...

Sensina suradnica i dugogodišnja učiteljica joge Senka Ljubić

Sensina suradnica i dugogodišnja učiteljica joge Senka Ljubić

JIN JOGA

Jin joga je, za razliku od aktivnih - jang oblika joge (hatha, vinyasa flow), pasivniji, revitalizirajući i relaksirajući oblik joge koji je usmjeren na nježno istezanje i jačanje dubokih, često rigidnih tkiva, kao što su tetive, ligamenti i mišićne ovojnice. To se postiže dugim zadržavanjem tijela u asanama koje se uglavnom izvode na podu, usmjerene su većinom na otvaranje kukova i donjeg dijela leđa te na dah. Iako je tijekom vježbanja jin joge tijelo pasivno, um je vrlo aktivan i fokusiran. Jin joga donosi mentalno i emotivno smirenje, odlična je za dubinsko osvježavanje tijela. Prikladno za sve razine iskustva u jogi, kao i potpune početnike. 

JOGA NIDRA

Joga nidra ili jogički san tehnika je dubokog svjesnog opuštanja koja vas vodi na putovanje kroz tijelo, osjete i najdublje želje vašeg srca. Ta moćna tehnika će vas uvesti u posebno stanje uma u kojem opuštate fizičko tijelo, obnavljate se od stresa i emotivnih povreda, potičete maštu i osnažujete se pozitivnom energijom. Za vrijeme joga nidre cijelo se vrijeme leži na podu, sat traje oko 50 minuta, i prikladan je za sve razine iskustva u jogi.

SUPER SLOW CHAKRA FLOW (ili JAKO POLAGANI ČAKRA SLIJED)

Joga sat osvježavanja čakra, energetskih točaka tijela i unutrašnjeg energetskog sustava izvodi se slijedom asana kojima sustavno podižemo energiju od korijenske do krunske čakre. Svjesnim disanjem i slijedom požaljivo odabranih asana postižemo sklad i snagu, smirenost i unutrašnji osjećaj zadovoljstva. U vrlo sporom ritmu, prikladnom za sve razine iskustva u jogi, tijekom vježbanja osvješćujemo dah i supitlne energije tijela. Snažan energetski učinak učvrstit ćemo završnim dubokim opuštanjem uz vizualizaciju čakra i afirmacije.

HAHTA JOGA

Uz sat tradicionalne Sivananda hatha joge probudit ćemo ne samo svoje tijelo, već i svoju svjesnost o tijelu i disanju. Sat započinje laganim vježbama disanja, a slijed asana složen je tako da osvježi i pokrene sve mišiće i zglobove tijela, osvježi kralježnicu i donese puno pozitivne energije tijelu i umu. U jogi sami određujemo intenzitet položaja, pa će iskusniji vježbači raditi nešto naprednije vježbače, a za početnike su tu nježnije modifikacije svakog jogičkog položaja. Sat završava duboki vođenim opuštanjem. Hatha joga osvježava tijelo, izoštrava koncentraciju i stvara duboki unutrašnji osjećaj smirenosti.

VINYASA FLOW

Suvremeni stil dinamičnije joge u kojoj dah i pokret teku bez prekida, usklađujući tijelo i um. Vinyasa flow je poput profinjenog plesa. Pojedine asane, jogički položaji povezani su fluidnim nizom pokreta, a dok zadržavamo asane i tijelo je izvana poptupno mirno, možemo pratiti onu unutrašnju aktivnost – kretanje daha kroz tijelo i mišićnu aktivnost. Svaki vježbač, pa čak i početnik, prilagoditi će intenzitet položaja svom iskustvu i mogućnostima tijela, te u svakom trenutku, ako je potrebno predahnuti.

senka ljubić

PRANAJAMA

Joga je vještina koja usklađuje duh i tijelo, a najvažnija poveznica u tom stvaranju sklada je dah. Povezati dah i pokret mudrost je i umjetnost joge. Stoga se velika pozornost pridaje učenju različitih tehnika disanja. Vježbe disanja – pranajama, na fizičkoj razini opskrbljuju tijelo većom količinom kisika što ubrzava metaboličke procese i pomaže tijelu da bolje iskoristi hranjive tvari. Na mentalnoj razini vježbe disanja poboljšavaju koncentraciju, opuštaju i osvježavaju um. Vježbe disanja pročišćavaju energetske kanale, otklanjaju energetske blokade i  uravnotežuju tijelo i um. 

JOGA ZA LICE

Vježbanje joge osvježava lice, usporava nastanak bora i pomaže da na prirodan način i u zrelim godinama održavamao tonus mišića lice i svjež izgled. Pomlađeni izgled lice u jogi se postiže pomoći tri osnovna principa: disanjem osiguravamo dovoljnu količinu kisika, vježbamo asane koje pojačano prokvljuju lice, te vježbamo same mišiće lica. Naučite vježbe koje možete i sami raditi kod kuće, dovoljno je nekoliko minuta dnevno. Prirodno, jeftino i zdravo rješenje, a što ranije počnete vježbati, to ćete biti zadovoljniji svojim izgledom u poznim godinama.

 

MINDFULNESS

Bez obzira imate li iskustva u meditaciji ili ste početnik, mindfulness meditacija umirit će vaš um, umanjiti brige i opustiti tijelo. S psihologinjom Dragicom Barbarić naučite osnove ove tehnike koja vas uči prihvaćanju samoga sebe. Iako potječe iz istočnjačke kulture, ova je tehnika lišena religijskog konteksta i njezina je učinkovitost kod psihofizičkih tegoba višestruko znanstveno dokazana. Redovito prakticiranje minfulnessa može smanjiti neugodne simptome kroničnih bolesti, ublažiti bol, umanjiti simptome depresije i anksioznosti i potpuno promijeniti pogled na život.

 

ARANŽMAN yoga & meditation retreata uključuje:

dva puna pansiona (doručak, ručak, večera)

satove joge

vježbe za pomlađivanje lica

vježbe disanja, pranajame

vođene meditacije

korištenje bazena

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj superior sobi iznosi 1590 kn.

Članovi Sensa kluba imaju pravo na dodatnih 10 % popusta!

Za sve rane uplate do 24. travnja odobrava se dodatni popust od 10 %.

Više o Sensinom YOGA&MEDITATION RETREATU pročitajte ovdje

 

REZERVACIJE I INFORMACIJE NA 01/4444 993 i sensa@adriamedia.hr  

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci