Pridružite nam se na Dekici za snove - pričamo priče za velike i male

I ove godine udruga "Smiješak za sve" organizira u petak, 24. svibnja od 12 do 14 sati omiljenu akciju među djecom “Dekica za snove” u sklopu manifestacije Hrvatska volontira. Djeca svih uzrasta - od onih vrtićke i školske dobi do srednjoškolaca - imat će se priliku družiti na "Dekicama za snove” u parkovima, dvorištima ili livadama ispred škola uz zanimljive slikovnice i inspirativne knjige koje će im čitati volonteri, profesori, književnici i glumci te će zajedno s njima uroniti u svjetove koje može pružiti samo knjiga

Dekice za snove udruge 'Smiješak za sve' u petak 24. svibnja od 12 do 14 sati preplavit će zelene površine grada Zagreba i okolice u okviru manifestacije Hrvatska volontira

I ove godine djeca svih uzrasta - od onih vrtićke i školske dobi do srednjoškolaca te onih koji su dijete još samo u duši - imat će se priliku družiti na plavim dekicama za snove uz zanimljive slikovnice i inspirativne knjige te čitače koji su zaduženi za reminiscenciju na to koliko je neodoljivo uroniti u svjetove koje može pružiti jedino knjiga.

Dekice za snove bit će postavljene na 15 lokacija koje uključuju parkove, školska dvorišta i druge zelene površine u Zagrebu i široj okolici, a ove godine u zajedničkom čitanju i druženju na svježem zraku moći će uživati i djeca iz Dječjeg doma Laduč, kao i svi željni dobre priče koji se zateknu u blizini.

dekica za snove, smiješak za sveZa vrhunski doživljaj i gladak prelazak u carstvo mašte pobrinut će se profesori, glumci, književnici, pjevači i volonteri 'Smiješka za sve' koji svoje čitalačke i pripovjedateljske vještine bruse svih 365 dana u godini na odjelima triju zagrebačkih dječjih bolnica. Među njima su i zaposlenici koji se sudjelujući u korporativnom volontiranju pobliže upoznaju s projektom Laku noć pričoljupci i priključuju radu udruge kao pravi volonteri.

„Dekica za snove za cilj ima odvojiti djecu od računala i pametnih telefona te ih potaknuti na druženje, čitanje i jednog dana - volontiranje. Vrijednost projekta Dekica za snove prepoznale su brojne obrazovne i kulturne institucije, a u njegovoj provedbi sudjeluje i 15-ak osnovnih i srednjih škola. Pridružite se i vi! Jednostavno dođite!“ poručuje Marijana Jergović, predsjednica udruge 'Smiješak za sve'.

Baš kao i prethodne dvije godine u jednoj od najvećih akcija kojima se promovira čitanje i kvalitetno druženje uz knjigu očekuje se više od 700 sudionika.

Dosad su sudjelovanje u ovoj akciji koja se uspješno održava već treću godinu potvrdili: OŠ Jure Kaštelana, OŠ Ivana Cankara, OŠ Mladost, OŠ Gajevo, OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela, OŠ Sesvete, OŠ I.G. Kovačića, OŠ Ivana Cankara, XV. Gimnazija, XVIII. Gimnazija, Gornjogradska gimnazija, Škola za cestovni promet. 

Dekica za sve

Pratite nas na Facebooku i na službenoj stranici Smiješak za sve.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci