Predavanje o drevnim znanostima: jyotish i vastu

Zanima li vas drevna vedska astrologija, jyotish, te vastu, vedska znanost o stanovanju i gradnji, dođite na predavanje koje će se održati 17. ožujka od 17 do 20 sati u Nuvens Yoga Centru u Zagrebu. Dio predavanja bit će edukativan, a dio praktičan uključujući primjere, a predavač je Margito Jušić

Jyotish

Edukativno-praktično predavanje s temama jyotish - vedska astrologija i vastu - znanost o stanovanju i gradnji, te kako ovo drevno znanje može donijeti svjetlo i sklad u naše živote, teme su ovog predavanja. Moći ćete saznati koliko se jyotish (vrijeme) i vastu (prostor) prepleću i koliko su povezani, te zašto su to temeljne postavke života.

U prvom dijelu predavanja upoznat ćete se s osnovama i svrhom jyotisha te praktično proći kroz način na koji djeluje. Jyotish je u prijevodu "svjetlo" te nam može pomoći da osvijetlimo i osvijestimo naš život, te što i zašto nam se događa, te u kojem smjeru da dalje idemo. U sklopu ovoga bit će riječi i o temama reinkarnacije, djetinjstva, partnerstva i bolesti te ćete moći uvidjeti kako je sve povezano s ciljem vaše evolucije.

Vastu

Drugi dio predavanja, o vastuu, upoznat ćete se s osnovama prirodnih vastu principa vezanih uz prostor, te također praktično osjetiti način na koji djeluje na nas i koliko prostor može podržati, ali i blokirati u životu. Prostor je naše vanjsko ogledalo tako da kroz njega možemo vidjeti i osvijestiti naše kvalitete i slabe točke. Zbog direktne povezanosti prostora s našom unutrašnjom svijesti, osvještavanjem i mijenjanjem prostora u kojem živimo ili radimo, direktno mijenjamo sebe i svoj život.

O predavaču

Predavač Margito Jušić građevinarstvom se bavi od 1994. godine, a 1996. godine ušao je u svijet izučavanja i osvještavanja prirodnih stvari i raznih tehnika za podizanje razine svijesti. Tu su bile transcendentalna meditacija, reiki, hatha yoga, tečaj istine, kriya yoga, preporađanje, umijeće življenja, kobrin dah, soulwork, regresija u život između života, vibracijsko procesiranje uma, himalajska yoga, pet ritmova, NLP-i drugo s čime se u većoj ili manjoj mjeri susretao.

Margito je 2010. godine počeo s izučavanje vastua i odmah nakon toga jyotisha kod učitelja Ignaca Perasa, a potom je uslijedilo učenje kod drugih učitelja iz Hrvatske i Indije. Također je putovao i izučavao vastu građevine u Indiji, te koristio stotine knjiga vezanih uz jyotish i vastu te ayurvedu koju također koristi. Od 2015. godine, u sklopu svoje tvrtke Mali Ganeš bavi se isključivo jyotish i vastu savjetovanjima te projektiranjem i gradnjom po vastu prirodnim principima, u Hrvatskoj i u Europi.

Naknada za ovu radionicu je u obliku dobrovoljnih donacija.

Više informacija i prijave na: www.nuvens.hr

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci