Posljednja "Planetopijina srijeda" ove godine posvećena je Mayi Angelou

Knjiga Maye Angelou 'Znam zašto ptica u kavezu pjeva' prva u nizu njezinih slavnih memoara, klasik je američke i svjetske književnosti. Prvi put prevedena na hrvatski jezik, knjiga za koji dan stiže u knjižare. Znate li zašto ptica u kavezu pjeva? Doznajte 5. 12. na Planetopijinoj srijedi...

Maya Angelou bila je jedna od najutjecajnijih žena u SAD-u, a danas njezino ime postaje sinonim za hrabru buntovnicu koja se za ljudska prava bori poezijom, umjetnošću i aktivizmom. Kao ugledna američka spisateljica, glumica i redateljica prijateljevala je i bila uzor najvažnijim osobama svoga doba – Martin Luther King, Malcolm X, Barack Obama i Oprah samo su neki od njih.

znam zašto ptica u kavezu pjevaNjezin neustrašiv duh razvio se već u burnom ranom djetinjstvu i mladosti tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća koje je opisala u prvom i najpoznatijem u nizu memoara Znam zašto ptica u kavezu pjeva.

Ta je knjiga kultnog statusa povod razgovoru s prof. Jelenom Šesnić s Filozofskog fakulteta u srijedu, 5.12. u 19 sati u Makronovi, llica 11/1 u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Jelena Šesnić izvanredna je profesorica na Odsjeku za anglistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Područja istraživanja i zanimanja su joj američka književnost i kultura 19. i 20. stoljeća, američka etnička književnost, metodologija američkih studija, ženski studiji i kulturna proizvodnja anglofone hrvatske dijaspore.

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti u našoj knjižari, Ilica 68 ili neposredno prije predavanja u Makronovi.

USKORO U PRODAJI

Knjiga Maye Angelou Znam zašto ptica u kavezu pjeva, prva u nizu njezinih slavnih memoara, klasik je američke i svjetske književnosti.

Prvi put prevedena na hrvatski jezik, knjiga za koji dan stiže u knjižare, u izvrsnom prijevodu Željke Gorički i izdanju Planetopije.

Knjigu po promotivnoj cijeni možete kupiti na Planetopijinoj srijedi, 5. 12. u 19 sati u Makronovi.

Više o Mayi Angelou pročitajte OVDJE

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci