Park Maksimir slavi rođendan uz spektakularan program

Za 225. obljetnicu Parka Maksimir jazz glazbenik Zvjezdan Ružić na plutajućoj pozornici izvodi svoj projekt ‘Pianotron’, što je savršena prilika da omiljeni zagrebački park doživite u novom svjetlu

Jedan od najpoznatijih simbola grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti, u suorganizaciji Javne ustanove - Maksimir i agencije Pedicab. Ova trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u Maksimiru, remek-djelu parkovne arhitekture.

Bogat popratni program počinje u petak, 13. rujna, kad će se na livadi pokraj Vidikovca održati projekcija dječjeg filma te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove - Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer. Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron - The Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin.

maksimir

Koncert će se održati 14. rujna, u 20 sati, na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnivanja Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

U subotu, 14. rujna, uz već spomenuti spektakularni koncert na plutajućoj pozornici, od 10 sati kod Velike pozornice bit će održan edukativno-zabavni Piknik za školarce, a u nedjelju, 15. rujna, od 10 sati kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna

maksimir

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci