Ova žena zna znanje: Pronašla je način da zaboravite na sve loše oko nas

Naučite kako pravilno disati, pronaći unutranji mir, ali i opustiti se uz kratke dnevne meditacije. Magične riječi su Yoga Flow!

Unutarnji mir

U ovim nesigurnim vremenima mir i opuštenost trebaju nam više od svega, a Falkensteiner resort Punta Skala destinacija je koja za svoje posjetitelje priprema pravu poslasticu u tom smislu. Naime, u terminima od 16. do 18. travnja te od 30. travnja do 2. svibnja, Gordana Ratković, certificirana yoga instruktorica, održat će Yoga Flow, tijekom kojeg će sudionici imati priliku naučiti kako pravilno disati i pronaći unutarnji mir pomoću kratkih dnevnih meditacija te obnoviti stanice korisnim asanama. 

IMG-02fadc58b8013a220001a8b4c264674a-V'Prije dvije godine boravila sam u prekrasnom Falkensteiner resortu Punta Skala sa svojom kćeri Anikom. Tada smo boravili u Family hotelu Diadora, ali smo svakodnevno šetali obalom Punta Skale i uživali u prekrasnom krajobrazu kojim Resort Punta Skala obiluje, osjećajući se potpuno opušteno, iako se radilo o srcu sezone. Odmah sam prepoznala potencijal resorta kao idealnog mjesta za organizaciju joga retreat programa, a usluga koju smo iskusili učvrstila me u uvjerenju da je Punta Skala idealna opcija za sve one koji prakticiraju jogu, preferiraju hotelske objekte u kojima se osjećaju slobodno i opušteno, te imaju poseban odnos prema prirodi.

Ove godine ukazala se prilika za predstavljanje joga programa lokalnom tržištu, jer uprava resorta želi ponuditi dodatan sadržaj i benefite domaćem tržištu, te smo odlučili udružiti snage i ponuditi ovaj program', kaže Gordana čije je područje specijalizacije Hatha Yoga i vježbe kralježnice od strane Sivananda Yoga centra u Tirolu u Austriji. Gordana je također diplomirana trenerica plivanja s dvadesetogodišnjim radnim iskustvom u plivačkom klubu Jug u Dubrovniku te strastvena ljubiteljica trčanja, planinarenja, aromaterapije te svega što ima veze s holističkim pristupom životu.

Blagotvorni učinci joge

Tijekom trodnevnog joga programa sudionici će se upoznati s mnogim blagotvornim učincima prakticiranja joge, ali i dobiti odgovor zašto je joga korisna suvremenom čovjeku.

'Učit ćemo tehniku disanja, benefite mini meditacija, kao i izvoditi asane kojima direktno djelujemo na nas živčani sustav unaprjeđujući ga i postižući balans između tijela i duše', kaže ova stručnjakinja, napominjući kako za nju osobno joga predstavlja stil života, životnu filozofiju i životnog suputnika.

'Ona za mene nadilazi samo poimanje pozitivnih zdravstvenih učinaka na čovjeka. No kada razgovaramo o potonjem, dokazano je da joga ima izuzetno pozitivne učinke kod poboljšanja lokomotornog i živčanog sustava. Ljudi koji prakticiraju jogu uspješno se nose sa stresom i ne pate od burn out-a. Generalno su zadovoljniji, sretniji i spokojniji', pojašnjava Gordana koja tijekom dana svima napraviti kratke meditacije, koje mogu biti dobar način opuštanja, ali i lakšeg nošenja sa stresnim situacijama u danu.

IMG-c999aa8eec021b00b0493c4d599a6620-V

Meditacija

'Svakako preporučujem kratke dnevne meditacije ili čak kratke dnevne vizualizacije koje nam pomažu da se uspješno nosimo sa zadacima, minimaliziramo stres i vratimo prioritete u fokus. Danas postoji bogatstvo online-izvora i pregršt aplikacija koje nam pomažu da uđemo u meditaciju ili da ostvarimo dosljednost meditiranja – da nam to postane navika. No i najmanji korak ka dnevnoj meditaciji, primjerice umiriti um na par minuta, uz pravilno disanje, može imati pozitivne učinke na zdravlje osobe', kaže Gordana.

Duga morska šetnica, vrhunska gastronomija, mediteranski ugođaj, brojni sportski sadržaji unutar resorta, Acquapura SPA, najveća oaza wellness užitaka s čak 17 prostorija za različite tretmane, tri privatna Spa suita, bazenima, saunama, od kojih i jedinstvena panoramska, smještena ispod zemlje, odakle se pruža prekrasan pogled na zadarski arhipelag, sve to čeka goste Falkensteiner Punta Skala resorta. Uz Yoga Flow pod vodstvom Gordane Ratković, ovo je zasigurno biti najpolježnija destinacija za odmor ovog proljeća.

*Sadržaj nastao u suradnji s Falkensteinerom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci