Otvoren "Ružin labirint ljubavi" u parku Ravne 2

U Arheološko-turističkom parku Ravne 2 u Visokom, kod bosanskih piramida, na dan proljetne ravnodnevice, 20. ožujka, otvorena je nova instalacija pod nazivom "Ružin labirint ljubavi", donacija čuvene američke književnice Kathleen McGowan, a posvećena je njenom preminulom mužu i velikom prijatelju Fondacije, Philipu Coppensu. Kathleen se u emotivnom govoru prilikom otvorenja zahvalila svima na dolasku, te pojasnila svoju povezanost s projektom i Bosnom i Hercegovinom.

"Moj pokojni muž Philip je bio jedan od prvih istraživača piramida i novinara koji je došao ovamo i pisao o ovom projektu, te dao podršku Fondaciji", rekla je Kathleen McGowan.

"Potpuno je bio posvećen projektu i radu i dok je umirao, rekao mi je da nastavim davati podršku Semiru i ljudima oko njega, jer je istinski vjerovao da je ovo najveće otkriće u povijesti arheologije. Philip je preminuo u prosincu 2012. godine i nije imao priliku vidjeti ovaj park, ali bi ga sigurno jako volio i bio bi uzbuđen da može vidjeti sve ovo što radimo". 

Izvor: www.piramidasunca.ba

Pripremila Snježana Krčmar

Preporučujemo

Ostali članci