Otvoren je MiniPolis – mjesto gdje mali postaju veliki

Ovaj interaktivni park za najmlađe napokon je stigao i u Hrvatsku!

Djeca se vole igrati uloga odraslih. Vole se pretvarati u princeze, osvajače, heroje, likove iz crtića, ali najviše ih oduševljavaju igre u kojima mogu oponašati svijet odraslih.

Zato je u Hrvatsku napokon stigao MiniPolis, novo i nezaobilazno mjesto u Zagrebu, a koje je sinoć svečano otvoreno poštujući sve epidemiološke mjere. MiniPolis je interaktivni edukativni tematski park namijenjen djeci od 2 do 12 godina, mjesto na kojem se uči kroz zabavu, a zabave sinoć nije nedostajalo uz voditelja programa Luku Bulića koji je kroz MiniPolis proveo sve mališane pristigle u pratnji roditelja na otvorenje mjesta gdje mali napokon mogu biti veliki. U veselom društbu nezaobilaznih Zumića, te maskota MiniPolisa, djeca su otkrila što žele biti kad narastu, te koliko im je zanimljivo otkrivati različita zanimanja.

minipolis

Tu su, u pravom malom gradu, kroz igru, na siguran i prilagođen način, djeca u prilici upoznati svijet odraslih, brojna zanimanja s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Igrom kroz više od četrdest tematskih kućica djeca s veseljem preuzimaju uloge odraslih, otkrivaju posebnosti za više od pedeset zanimanja te ispunjavaju svoje snove posjetom trgovini ili zračnoj luci, otkrivaju kako je to raditi za blagajnom, u pošti, veterinarskoj ordinaciji, novinarskoj redakciji ili u televizijskom studiju...

Minipolis_RG (32)

Kroz igru u MiniPolisu djeca razvijaju maštu i osjećaj za timski rad, stječu znanja i vještine iz svakodnevnog života koja se savršeno nadopunjuju sa školskim kurikulumom.

Svečanom otvorenju MiniPolisa nazočili su predstavnici svih renomiranih i vodećih hrvatskih kompanija, koji su dio projekta MiniPolisa, koji su omogućili mališanima veliki izbor zanimanja- hoće li biti vatrogasci, liječnici, zubari, stjuardese, novinari, proizvođači sladoleda, blagajnici ili izabrati iz mnoštva ponude sadržaja koje ovaj tematski park nudi.

Minipolis_RG (34)

Ovaj projekt u mnogočemu se razlikuje od postojećih igraonica koje imaju slične sadržaje, gdje roditelji uglavnom ostavljaju djecu na koji sat. Naš koncept je osmišljen kroz tematske programe, interaktivne radionice, uz didaktičke sadržaje i učenje vještina koje djecu zabavljaju i koristit će ih u životu. U njima će moći sudjelovati i roditelji, a očekujemo i grupe djece vrtićke i školske dobi”, pojašnjava Ines Gašo, poduzetnica i vlasnica MiniPolisa.

MiniPolis, jedinstveni je novi edukativni sadržaj za djecu u Hrvatskoj, pravi je mali grad s trgom i ulicama koji se prostire na površini od 1000 m2, a „otvaranjem MiniPolisa i Zagreb se pridružuje brojnim europskim i svjetskim metropolama gdje postoje ovakvi i slični koncepti dječjih tematskih parkova, mini gradova“, istaknula je Katarina Milković, zamjenica pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje.

Ivana Krajinović, AMZ, Ines Gašo, MiniPolis, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada ZGIvana Krajinović, AMZ, Ines Gašo, MiniPolis, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada ZG

Uz samostalnu igru u pratnji odrasle osobe djeca osim kroz igru u ovom hvale vrijednom projketu moći uživati i u brojnim radionicama, te MiniPolis odabrati za mjesto nezaboravne rođendanske zabave za djecu jer vas tamo očekuju i tri uzbudljive tematski uređene rođendaonice. Za istaknuti je kako MiniPolis nije zaboravio niti na one najmlađe, pa je tako za djecu mlađu od 2 godine, osmišljen BabyPolis, posebno dizajniran i opremljen kutak s didaktičkim i edukativnim sadržajem za bebe.

Minipolis_RG (31)

Koncept MiniPolisa osmišljen je uz suradnju dječjih psihologa i pedagoga postavljajući sigurnost djece uvijek na prvo mjesto. Tome su na sinoćnjem otvorenju svjedočile i glumica Bojana Gregorić Vejzović, te voditeljica Mirna Maras s kćerkicom.

Osoblje MiniPolisa na raspolaganju je cijelo vrijeme kako bi se svim posjetiteljima omogućio lakši pristup aktivnostima te pružio kvalitetniji doživljaj i iskustvo ovog malog grada. MiniPolis otvara svoja vrata za pojedinačne posjete (djeca u pratnji odraslih) kao i za organizirane skupine djece vrtićke i školske dobi u pratnji učitelja i nastavnika.

Također, važno je za istaknuti da su u uvjetima epidemije Covid-19 zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i osoblja glavni prioritet MiniPolisa!

Dobrodošli u MiniPolis! Dobrodošli u jedinstveni svijet gdje mali postaju veliki!

Više na: www.minipolis.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci