Otkrijte transformacijsku moć kreativnosti uz psihologinju Tomicu Šćavinu

Kreativnost je esencijalna kvaliteta čovjeka koja u svarnosti u kojoj živimo najčešće nije podržana. No, to ne znači da mora ostati zaboravljena. Probudite je 06. i 07. veljače na on-line vikend radionici Put kreativnosti na kojoj ćete priliku osjetiti transformacijsku snagu kreativnosti!

Kreativnost je svugdje. Snovi su spontana kreacija bića. Dječja igra je neprestana kreacija. Osvrnete li se oko sebe i pogledate u kuće, ulice, lampe, u sve te predmete kojima baratate - netko ih je kreirao. Priroda je beskonačna kreacija sama po sebi. Zatim, sve te ideje o drugima, o sebi, o budućnosti, o svemu. Percepcija je kreativni tijek. Doživljaj života je kreativni tijek.

Kreativnost je esencijalna snaga čovjeka, sveprisutna iznutra i izvana. Kad kreirate, povezani ste sa samima sobom na poseban način. I svejedno je gdje svoju kreativnost slijevate - u uređenje doma, kuhanje, pisanje, slikanje, šivanje... Koji god put vam je najprirodniji, upravo taj put je pravi. I kad ga zaista vrednujete, taj put ima snažan transformacijski potencijal.

Na radionici  Put kreativnosti osjetit ćete i osvijestiti gdje ste na svom putu kreativnosti i kuda želite dalje. S tim da je to "dalje" zapravo uvijek bliže. Bliže sebi.

Naučit ćete kako se mi ljudi odvajamo od svoje kreativnosti i kako joj se možemo vratiti. Saznat ćete kako je kreativnost povezana s tijelom, životnom pričom i duhovnošću. Dobit ćete podršku i alate za pokretanje i istraživanje svog puta kreativnosti.

O voditeljici radionice:

Tomica Šćavina je psihologinja, književnica i Sensina kolumnistica. Predavala je psihologiju kreativnosti na Sveučilištu Vern i vodi radionicu S one strane pisanja u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu. Autorica je devet knjiga i kantautorica u bendu Paprat. Posljednjih godinu i pol dana boravila je na umjetničkim rezidencijama na Floridi, na Rodosu, u Idahou, u Latviji i Finskoj.

Više informacija i prijave na: www.poticaj.net

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci