Održana premijera predstave "Božić kod Zimogroznih"

Kazališna predstava "Božić kod Zimogroznih", koja je premijerno izveden u Filharmoniji jučer, 11. prosinca, poručuje kroz zanimljivu priču, pjesmu, ples i igru utjelovljene u likove Zime i Groznog, jelke Jelice, ptičice Krešimira, djevojčice Marie i njezinog oca, umotane u raskošni glazbeni omot tradicionalnih božićnih pjesama i glazbe u izvedbi orkestra, da Božić nisu samo pokloni i njihovo (pomalo) zasljepljujuće blještavilo, božićni artikli, svjećice, lampice, slatkiši i adventski šušur.

Zagrebačka filharmonija ima napokon pravi mali Broadway za djecu, i to zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji, ravnatelju Mirku Bochu i redateljici Petri Radin, koja u novoj predstavi potpisuje i tekst. „Božić kod Zimogroznih“ u sklopu najnovijeg MINIMINI ciklusa je musical s vrhunskim glumcima – Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić i Lora Simikić/Tia Mikić te glazbom Dubravka Palanovića, u izvedbi Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem dirigenta Dinka Appelta.

Premijeri predstave "Božić kod Zimogroznih" su se odazvali mnogi umjetnici iz kazališnog svijeta i svijeta glazbe koji su nakon premijere imali same riječi pohvale.

Bozic kod Zimogroznih_RG (20)

Foto: Dražen Kokorić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci