Nova, svibanjska Sensa je s nama...

Iz pisma glavne urednice magazina Sensa doznajte koje vas sve lijepe teme i ideje očekuju u novom broju...

Vi ste čarobni štapić! Zaintrigirao me i posljednjih dana obuzeo ovaj naslov jedne od tema u ovom broju Sense. Tako jednostavno rečeno, s dozom one dječje zaigranosti iz doba kad smo bespogovorno vjerovali u čuda, kad je zamah čarobnim štapićem imao moć ispraviti, popraviti i stvoriti stvari i osjećaje. Uz čarobni štapić mogli smo nestajati i sakriti se od nepravde, preseliti se u drugi, bolji svijet, zatvoriti oči i probuditi se sretniji, neokrznuti i uvijek nanovo spremni na igru.

naslovnica 113Negdje putem izgubili smo čarobni štapić i stvari su se prestale događati same od sebe... Sama želja više nije bila dovoljna, ali sada, kao i tada, ključna je za promjenu. Za akciju, stvaranje, za punoću života. Bez želja stojimo u mjestu, čarobni štapić gubi svoju čaroliju, ne gradi, ne caruje. Samo čovjek sa željom može pronaći put prema radosti, svjetlu i smislu. I ta iskra pokreće u nama čarobni štapić. Ponekad nam čarolija uspije, ponekad ne, u svakom slučaju – pokušali smo. Pomaknuli smo se malo dalje od mjesta na kojem smo bili trenutak prije, naučili nešto novo, upoznali se bolje.

O tome govore naše želje, o mogućnosti da nas život i dalje iznenađuje, da nam naše godine i okolnosti u kojima živimo ne mogu oduzeti radost. Svi naši pokušaji, uspjesi i pogreške čine zanimljivu mješavinu svojstvenu samo nama, iskustva koja su nas formirala, mijenjala, modelirala. Iskoristite čarolije svog čarobnog štapića da prepoznate njihovu poruku. I ono što nikako ne smijete zaboraviti: u realiziranju svojih želja niste sami.

Od stručnjaka u određenom području do osoba koje prolaze kroz slične situacije kao vi, ne ustručavajte se potražiti pomoć, savjet ili utjehu. Možda baš netko ili nešto iz ovog broja Sense u vama pokrene iskru? Moja želja je upravo to, iskra koju svakog mjeseca pokreće naš čarobni štapić – Sensa.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci