Nova, rujanska Sensa je s nama!

Od petka 7. 9. na kioscima je nova Sensa. Pročitajte Pismo urednice iz novoga broja, a na dnu naslovnice našega portala prelistajte teme koje vas očekuju u rujanskom broju. Neka vam nova Sensa uljepša jesen i vodi vas na putu prihvaćanja svoje jedinstvene ljepote :)

Savršeno nesavršeni

Savršeno nesavršena ljepota – na prvu to izgleda kao nešto u potpunosti kontradiktorno, pogrešno postavljeno i u najmanju ruku nejasno. Tako nam barem poručuju s društvenih mreža, reklamnih panoa, iz medija... Isti trendovi, savršena lica koja nalikuju jedno drugome, simetrija ondje gdje je nikad nije bilo (niti je treba biti), uljepšana stvarnost i savršena usklađenost ono je što nas sve više okružuje.

No, gdje je tu životnost, jedinstvenost? Gdje smo tu mi? Gdje je ono nesavršeno što nas čini savršenima? Gdje sam tu ja, gdje ste vi, gdje je posebnost kojom se ističemo, autentičnost koju bismo trebali darovati ovom svijetu?

Odgovori su vrlo blizu, intuitivno se otvaraju kad shvatite da su vaš život, vaša ljepota i vaša autentičnost lijepi i potrebni ovom svijetu upravo zato što ne nalikuju nijednoj drugoj. Kao što priroda svakom svom plodu daruje specifičan izgled, svatko od nas na svome licu i tijelu nosi svoju priču. Japanci to savršeno nesavršenstvo nazivaju wabi sabi i prema tom principu uređuju svoj okoliš, životni prostor, a mi bismo dodali i – ljepotu.

Vjera i ljubav prema sebi

Na sreću, nakon savršeno uređenih i „ispeglanih“ fotografija na Instagram profilima i tisućama jednako odjevenih i našminkanih koji ne prikazuju nikakvu autentičnost već samo kopiju kopije koja kopira neku kopiju od prije, stvari se ipak mijenjaju. A mijenjaju se onda kad prihvatimo sebe, bogatstvo koje nosimo u sebi i oblik koji nam je darovan. Sretna sam što oko sebe vidim sve više „svojih“, sretnih i autentičnih pojedinaca koji djeluju i rastu, bez obzira na okolnosti koje su im dane.

Osoba koje na svoju ljepotu gledaju kao dar, koje su svjesne da izvanjsko ne vrijedi bez onog unutarnjeg. Koje njeguju sebe nježno i dubinski, kako uostalom zaslužuje svatko od nas. Koje blagost ne pokazuju samo prema drugima, nego i prema sebi. Koje dopuštaju da njihovo cijelo biće govori, koje nisu prazan list papira po kojem crtaju trendovi, nego vjera i ljubav prema sebi.

Svi smo mi čudesni i, svjesni toga, možemo ovim svijetom koračati hrabro jer – darujemo mu jedinstvenost.

sensa naslovnica 129

Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci