Nova, rujanska Sensa je s nama!

Od petka 3. 9. na kioscima je nova Sensa. Pročitajte Pismo urednice iz novoga broja i prelistajte teme koje vas očekuju u rujanskom broju. Neka vam nova Sensa uljepša i obogati jesen!

Pišemo novu priču

Mnogima od nas ljeto koje je na izmaku bilo je potpuno drugačije od svih prijašnjih. Mnogi su ga upijali snažnije i otvorenije, dopustili da ih iznenadi jednostavnošću od koje smo prije toliko često bježali i opirali joj se. Jer sve do sada htjeli smo više, obilnije, snažnije, brže, intenzivnije… Iako smo nakon takvih iskustava često postajali isprazniji, umorniji, iscijeđeni i nimalo svoji, ovisnički smo im se vraćali nadajući se da će sljedeći high trajati i zadovoljiti nas na duže staze.

No, takav razvoj događao se rijetko, gotovo nikad. Pa ipak, kolo života često nas je vrtjelo ukrug, sužavalo naš pogled i uvjerilo nas da drugačije ne možemo ili ne znamo. Ali duboko u sebi, nitko od nas ne može skriti ono od čega bježi i od čega se u suludom trčanju za životom pokušava skriti. Kao nikad prije, razdoblje koje je iza nas potaknulo je raskrinkavanje starih trauma, strahova i nesigurnosti koje su nas vodile kroz život na autopilotu.

Izabela VrtarIzabela Vrtar, glavna urednica magazina SensaU ovo vrijeme 'distanciranja', manjak pristupa društvenom i materijalnom obilju pokrenuo je u nama mnoga pitanja o smislu i životu. Među njima ističu se ona: što zaista želim i trebam; bez čega mogu, a što mi više ne treba; jesam li upravo ondje gdje želim biti – u poslu, u obitelji, u prijateljskim odnosima? Pitanja su to koja bismo si često i usmjereno trebali postavljati, no uglavnom im se okrećemo u bolesti, iscrpljenosti i kada nezadovoljstvo postane toliko kronično da se beznađu i tuzi više ne možemo oduprijeti.

Važno je znati i osjećati kako u svim tim pitanjima nismo sami, da su promjene često teške, ali neizbježne ako želimo promijeniti krajnji rezultat. To ne mora biti odmah i grubo, to može biti u vašem tempu i u vaše vrijeme… Uz pomoć stručnjaka, dobre knjige, prijatelja spremnog poslušati vas, lista papira na koji ćete iskreno i bez srama prenijeti svoje nesigurnosti i ono što vas koči, uz pomoć partnera koji želi čuti vašu iskrenu stranu priče…

Budite dobro! Svakim danom budite bliže svojoj unutarnjoj istini i radosti! Svatko od nas nosi svoju nesigurnost; okrenimo je prema svjetlosti jer kada je osvijestimo, za nas ona više nije onaj isti strah od jučer. Jer na svjetlu ona se rastvara, upoznajemo njezine razloge i s njom se učimo nositi.

Ovaj neobičan, ali važan put ne prolazite sami, prolazimo ga zajedno i pišemo nove priče o životu kakav vrijedi živjeti.

naslovna 153

Prelistajte novi broj Sense

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci