'Music by the sea': šestu godinu zaredom uz vrhunske glazbenike i neodoljivu Opatiju @ Terasa hotela Milenij

Kultna terasa hotela Milenij u ljetnim mjesecima sinonim je za vrhunska glazbena i glazbeno-scenska događanja te je posljednjih godina postala centralno mjesto kvalitetnih programa u Opatiji...

Tako će se i ove godine od lipnja do rujna ovdje održati više od stotinu glazbenih večeri, a već šestu godinu zaredom gala koncerti pod imenom ‘’Music by the sea’’ donose zanimljivu glazbenu retrospektivu od baroka do rocka, preko klapskih pop interpretacija, melodija najljepših Weberovih mjuzikala, popularnih melodija festivala Opatije i Sanrema do klasika francuske šansone.

Stefan Milenkovich, Magic Serpentes Thetre, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, 4 tenora, Nino Rota Ensemble i mnoga druga poznata domaća i svjetska vrhunska imena su samo neki od mnogobrojnih umjetnika iz različitih žanrova koji su u proteklih 6 godina gostovali unutar projekta koji se iz godine u godinu razvija te postaje prepoznatljivi glazbeni proizvod.Milenij hoteli 2

'Milenij hoteli već su prepoznati po svojoj filozofiji izvrsnosti i inovativnosti te organizaciji raznih događanja i glazbenih programa s renomiranim glazbenicima tijekom cijele godine, a početna ideja razvila se u niz sjajnih programa i ekskluzivnih koncerata namijenjenih prvenstveno gostima hotela, ali i lokalnim posjetiteljima. Ovo je naša vizija glazbene ponude gostima, ideja da osmišljena glazbena priča obogati boravak gosta u našem hotelu, da sa sobom ponese najljepšu uspomenu na trenutke koje je proživio uz ‘’Glazbu uz more’’ u čarobnim ljetnim večerima. Tematske večeri s pomno odabranim repertoarom su posebno osmišljene za ovogodišnji ciklus od 5 gala koncerata od kojih bih svakako željela izdvojiti i predstaviti program ‘’Best of A. L. Webber and musicals’’ koji je prema mojoj želji i ideji ciljno pripreman za terasu hotela Milenij te će u sastavu vrhunskih glazbenika premijerno biti izveden upravo u sklopu gala večeri ‘’Music by the sea’'- izjavila je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima.

Milenij hoteli 3Ciklus ovogodišnjih gala koncerata počinje 13.07. koncertom 'Od baroka do rocka'. Program je koncipiran kao klapska interpretacija glazbenog putovanja od baroka do rocka, a uz Klapu Niko nastupaju Davor Pekota, Ivan Županović i trenutno najperspektivnija naša operna pjevačica Nela Šarić. Na repertoaru će se tako naći sve od 'The rivers of dreams', preko dalmatinskih klasika poput 'Moja posljednja i prva ljubavi' pa do 'O mio babino caro'.

Drugi koncert 20.07. unosi strast 'Stare španjolske glazbe, portugalskog fada te južnoameričkih milongi' (Piazzolla, Ferrer, Almaran i dr.) u izvedbi Mascara Quarteta i posebnom gošćom Nuškom Drašček.

'Best of A. L. Weber and musicals' na rasporedu je 27.07.,  veći dio programa je sastavljen upravo od djela  najpoznatijeg i najkontroverznijeg  britanskog skladatelja mjuzikala.

Na terasi petozvjezdanog  hotela se ovaj program i u ovom sastavu po prvi puta premijerno izvodi, a nastupaju sopranistica Kristina Habuš, tenor Hrvoje Foretić, pijanistica Darijana Blaće te na violini Minja Vujović i violončelu Oliver Đorđević. Vrhunac večeri svakako će biti rijetko izvođena, a nedvojebeno maestralna izvedba, 'Theme song' iz 'Fantoma u Operi'. Prvi album s autorskim skladbama iz mjuzikla 'Fantom u Operi' snimljen je 1987. godine i najprodavaniji je album u svojoj kategoriji, s više od 40 milijuna prodanih kopija.

'Melodije Sanrema i opatijskih festivala' naziv je četvrtog gala koncerta 03.08. koji je također ciljno pripreman za ovu prigodu, a najveće i najpoznatije  hitove dvaju festivala izvode solisti Katarina Jurić i Robert Justinić Justa uz instrumentalnu pratnju. Opatijski festival bio je i smišljen po uzoru na tada vrlo popularni Festival talijanske kancone Sanremo, a upravo ovaj program vratit će vas u zlatne godine Opatije.

Za kraj ovogodišnjeg ciklusa 10.08. dašak pariških ulica  na terasu Milenija donosi večer pod imenom 'Biseri  francuske šansone'  u izvedbi šarmantne Ane Opačak uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njena savršena interpretacija klasika Edith Piaf, Charlesa Aznavoura pa sve do suvremenih francuskih šansonijerki Patricije Kaas i Zaz i drugih frankofonih izvođača, zaključit će ovogodišnji ciklus ljetnih gala koncerata. 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci