Kyudo streličarstvo na 9. Sensa danu

Kyudo, japansko tradicionalno streličarstvo, ujedno je i put samospoznaje. Pod vodstvom Denisa Štefoka na Sensa danu u Maksimiru 14.30 do 15.30 na livadi Lipovo sjedište saznajte više o ovoj japanskoj tehnici koja usklađuje duh i tijelo i upoznajte zanimljiv dio japanske kulture. Upoznajte se s poviješću, opremom, odjećom, iskustvom ljudi koje se više godina bave ovom vještinom u Hrvatskoj. Okušajte se i sami u ispucavanju strijele

Praksa kyuda put je samospoznaje, ujedinjenja duha i tijela. Proces od odapinjanja luka do pogotka u metu samo je prilika osobi da otkriva odraz unutrašnjeg iskustva. Pridaje se pažnja svakom pokretu, udahu i izdahu. Stoga je i svaki pokret jedinstven i neponovljiv. Unutrašnji sklad nadilazi samo gađanje u metu i nastavlja se izražavati u svakodnevnom životu kroz oslobađanje od strahova, briga, sukoba i rada na samome sebi.

Na radionici kyuda na Sensa danu upoznat ćemo se s načinom zatezanja i ispucavanja strijele iz japanskog asimetričnog luka te se upoznati s dijelom japanske kulture uz pomoć Kyudo društva Zagreb.

Kydo - streličarstvo koje gađa u ego

kyudo Kyudo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci