Jesensko izdanje magazina StoryBOOK

Magazin StoryBOOK s novim brojem slavi umijeće življenja na umjetnički način

Izdvojite vrijeme i uživajte u istraživanju imaginarija zanimljivih umjetnika, svjetski poznatog ilustratora i dizajnera Mirka Ilića, koji je prije 35 godina preselio u SAD i postao umjetnički direktor časopisa Time te ilustrator za New York Times, u Storybooku govori o angažiranoj umjetnosti i toleranciji. Naučite kako nastaju murali, a kako graffiti art, zavirite prvi na Bijenale slikarstva, upoznajte art tandeme - OKO i Darija Dunaja, Mateu i Leša iz Tattoo rooma ili genijalne glazbenike Pocket Palme te dopustite da vas zavede njihov dualizam, boje, ali i individualizam.

Pročitajte ekskluzivni intervju s njujorškom spisateljicom i znanstvenicom Siri Hustvedt, čiji autobiografski roman 'Memories of the Future' sažima teme zbog kojih je prepoznata kao jedna od najzanimljivijih autorica današnjice. Prestižna nagrada Zlatna kamera za film 'Murina' na najvažnijem i najutjecajnijem filmskom festivalu na svijetu, onom u Cannesu, mladoj filmašici Antoneti Alamat Kusijanović otvara vrata svjetske karijere, samo dvanaest sati prije nego što je osvojila nagradu postala je i mama, zavirite u njezin svijet. Tu je i Michel Franco, jedan od najutjecajnijih meksičkih redatelja, scenarista i producenata, koji govori o novom filmu 'Sundown' s Timom Rothom u glavnoj ulozi, o svom Meksiku i kreativnoj energiji.

StoryBOOKU jesenskom izdanju Storybooka čitajte o usponu audioerotike. Jašući na valu podcasta, audioerotika bi mogla biti sljedeća velika blagodat u seksualnom zdravlju i zadovoljstvu žena. Ženski užitak i digitalne inovacije savršena su kombinacija, a njihove su mogućnosti beskrajne. Od seksi pripovijetki preko submisivnih priča o podčinjavanju do erotiziranog fantasyja i nečega što se naziva “bibliotekom orgazmičkih zvukova”. Femtasy, Dipsea, & Jane, Ferly i Emjoy samo su neki od uspješnih startupova koji ženskoj publici prodaju - audioerotiku

Moda nas kroz zanimljive priče i scenarije inspirira, zavodi i provocira lookovima u kojima bi rado krstarili hodnicima klubova, metroa i palača. Tu su i torbe-ikone, pravi djelići umjetnosti koje nosimo pod miškom ili u ruci, otkrijte koje su vječne. Umjetničkim fantazmagorijama koje projicira mašta modnih vizionara nerijetko nas moda zavodi, u nju se zaljubljujemo i zbog njezine prevrtljive ćudi, ali i čarolije koju stvara u oku promatrača. No iza tih ljepota odvija se rat modnih giganta. Pročitajte priču o rivalstvu između do prije koju godinu gotovo nepoznatom Bernardu Arnaultu, glavešini konglomerata luksuzne robe LVMH (Möet Hennessy Louis Vuitton) koji je odnedavno pozicioniran na prvome mjestu najbogatijih ljudi svijeta i s druge strane François-Henri Pinaultu, čelniku konglomerata Kering. 

StoryBOOK

Tu je i sjajna tema o plastici koja bi nas uskoro mogla doslovno istrijebiti, a jesensko izdanje Storybooka je premreženo i emocijama, pročitajte temu o fenomenu staklene djece i dnevnik mame jednog sjajnog dječaka s autizmom, koje otkrivaju koliko su društvu važni pokretači promjena.

Uživajte u kultnim trenucima glazbenih festivala, otkrijte kako je kultura postala hot, istražite New York, London i kako je 'Cool Britannia' otišla u dim. Posjetite Madrid i njegova hedonistička mjesta gdje su proizvodnja kruha i sira dosegli umjetničku razinu te otkrijte zašto svi žele posjetiti Kopenhagen, a zašto Šri Lanku.

StoryBOOK 48

Hitchcock je tvrdio kako je drama samo život s izbačenim dosadnim dijelovima. A drami u prilog jedna legenda kaže da su se Betty Catroux i Yves Saint Laurent upoznali jednu večer u pariškom gay klubu New Jimmy’s i prema riječima YSL-a dogodila se ljubav na prvi pogled. Betty je bila biće iz Yvesovih snova, a zašto je toliko intrigantna da su njome bili opsjednuti legendarni fotografi Helmut Newton i Irving Penn kao i Steven Meisel, otkrijte u novom broju.

Neka zarazne boje optimizma oboje jesen. StoryBOOK se konzumira sporo i s dozom hedonizma, u oblaku mističnog parfema i uz mirisnu pitu od jabuka pripremljenu prema receptu iz novog broja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr