Jesenski StoryGourmet potražite na kioscima!

Novi broj StoryGourmeta u prodaji je od 18. rujna, a nemojte zaboraviti ni pretplatiti se na najslasniji časopis na domaćem tržištu, koji i ovaj put donosi niz zanimljivih tema

U novom, jesenskom broju StoryGourmeta zvijezda naših tanjura je skroman, ali tako raznolik – krumpir. Chefovi, članovi tima StoryGourmeta: Richard Gruica, Ivan Pažanin, Mario Mihelj i Ante Udovičić osmislili su sjajne recepte s tom svima dostupnom namirnicom koji bude maštu i golicaju nepca sladokusaca.

StoryGourmet-krumpir

Posjetili smo i restoran Nebo, u kojemu je, nakon samo dva mjeseca rada, chef Deni Srdoč dobio prvu Michelinovu zvjezdicu, drugu u svojoj karijeri. Deni nam je otkrio koliko je bilo izazovno okupljati tim preko Zooma u vrijeme lockdowna te kako su se nosili s neprestanim odgađanjem otvorenja. Iskreno nam je ispričao i koliko uživa što većinu njegova tima, oko 70 posto, čine žene.

StoryGourmet_Nebo

Donosimo i ekskluzivni intervju sa chefom Gordonom Ramsayem koji je u sklopu snimanja treće sezone serijala "Neistražene kuhinje" za National Geographic posjetio Hrvatsku, gdje mu je u svojoj Istri domaćin bio omiljeni domaći chef David Skoko.

StoryGourmet_Skoko+Ramsay

Razgovarali smo i s irskom kuharskom zvijezdom, chefom JP-jem McMahonom, kao i punkerom među kuharima Dabizom Munozom iz madridskog restorana DiverXO.

Naš kolumnist Boris Šuljić osvrnuo se na proteklu ljetnu sezonu, koja je bila izuzetno uspješna, bez obzira na nedostatak (kvalitetnog) osoblja, loše namirnice, jeftina uvozna vina, pohlepne ugostitelje... Mišo Pešić u svojoj se kolumni bavi iskrenošću jer čuveni talijanski mesar Dario Cecchini, zvijezda Netflixova serijala "Chef's Table", čiju priču donosi, definitivno se može opisati kao iskrena i stručna osoba koja ne trpi tuđe gluposti.

Zlatko Gall bavi se smokvama, svima dragim voćem koje je nepravedno zapostavljeno u mediteranskoj i ostaloj gastronomiji, dok nam chef Mario Mihelj priča obiteljsku priču u članku o svom novom projektu – zimnici Teglica.

Slastičarka Tea Mamut osmislila je recepte sa šljivama te intervjuirala svoga sugrađanina Ananda Štambuka koji se krije iza omiljene splitske craft pekarnice Kruščić. Kušali smo vina Morena Degrassija, čovjeka koji proizvodi gotovo 40 različitih vinskih etiketa, a bavimo se i njemačkim stilovima piva. Otputovali smo u Ukrajinu, čija se visoka gastronomija polako budi, a za vas smo doznali i tajnu savršenog fiša, jela koje će nas sigurno dobro ugrijati kada počnu hladni dani.

StoryGourmet_c+pretplata

 Uživajte u jesenskom broju koji smo s puno ljubavi pripremili za vas i pretplatite se na StoryGourmet jer sve nove pretplatnike čeka vrijedan dar.

Story Press

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci