Edu Garden radionice za djecu

U subotu 22. lipnja, od 11 do 19 sati, u Savskoj cesti 160 u Zagrebu, u prostoru Vintage Industrial Bara, održat će se tri besplatne radionice za djecu pod nazivom Edu Garden - mala škola kuhanja za djecu, zmajarska radionica za djecu te radionica eko print na tekstilu

Djeca pripremaju voćnu salatu i frape

Radionica Mala škola kuhanja by Makronova, koja se održava od 11 do 12 sati, namijenjena je djeci u dobi od 7 do 14 godina. Vodi je Vladimira Vlatka Frketić, koja će zajedno s djecom pripremiti voćnu salatu i frape, uz priču o tome zašto je važno jesti prirodne i organske namirnice.

Djeca najbolje uče kroz aktivnost i iskustvo, pa se pripremite na rezuckanje, miksanje, miješanje i druge kuharske čarolije.

Zbog ograničenog mjesta, za radionicu je potrebna predbilježba na kontakt uz navođenje imena djeteta i njegove dobi: rezervacije@vintageindustrial-bar.com

Nebeska sloboda zmajevima!

Radionica za izradu zmajeva za djecu održava se od 13 do 17 sati, a vode je poznati zagrebački zmajari sa Savskog nasipa. Ako želite saznati i naučiti sve o zanimljivoj povijesti zmajeva do same izrade ova radionica je prava prilika za nova znanja.

Radionica je namijenjena djeci zmajarima ali dobrodošli su i odrasli koji se žele zajedno s njima vratiti u djetinjstvo i prenositi ljubav prema zmajevima i vjetru na neke nove klince. Nakon radionice slijedi zajedničko puštanje zmajeva u zrak.

Više na: https://www.facebook.com/zmajoljupci/

Za ljubitelje ekologije i kreativnih vještina

Radionica biljnog tiska na tkaninama održava se od 13 do 17 sati i namijenjena je ljubiteljima cvijeća, ekologije, kreativnih vještina i „uradi sam“ tehnika. Uzorci i boje nastajat će od zelenog bilja i cvijeća, prenosit ćemo se ručno na pamučne tkanine, a dobivene komade tekstila polaznici će ponijeti sa sobom i možda uklopiti u neki svoj komad odjeće, torbicu ili jastučnicu.

Zainteresirani polaznike trebaju ponijeti manji (hobby) čekić za rad na radionici.

Voditeljica radionice je Irena Zrinski, dipl. dizajner.

A tu će, od 13 do 17 sati, biti i prezentacijski štand prirodne i zdrave hrane udruge Laganela

Besplatne radionice uz poželjne donacije

Svi programi u sklopu platforme “Vintage Edu Garden” su u potpunosti besplatni, a donacije izvoditeljima i izvoditeljicama programa i radionica su poželjne.

'Vintage Edu Garden' je platforma neformalne edukacije pokrenuta suradnjom Vintage Industrial Bar i Udruge „Točka Kulture“ s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu i mlade kroz neformalno obrazovanje, razvijanje kreativnosti, samoinicijativnost, te poticanje mladih na samoobrazovanje i aktivnu participaciju u suvremenoj kulturnoj i umjetničkoj produkciji kao i široj zajednici.

Rezervirajte svoje mjesto za sudjelovanje na radionicama putem maila: tockakulture@gmail.com

Više o Edu Garden radionicama na: https://www.facebook.com/events/675297379559814/

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci