Doček Nove u Novom Sadu

Grad koji ponosno nosi titulu Europske prijestolnice kulture za 2021. godinu i koji u 2019. godinu ulazi s još jednom važnom titulom - Omladinske prijestolnice Europe, poziva vas na jedinstveni doček Nove 2019. u programu koji spaja popularnu i visoku kulturu. Najluđa noć uz
Magnifica, dr Neleta Karajlića i DJ dvojac Filatov i Karas obećava dobar provod na Trgu slobode, dok se na još četiri lokacije u gradu očekuju raznoliki programi tokom cijelog dana 31. prosinca...

Svjetske i regionalne zvijezde na Trgu slobode

Ujedno i retro i autentičan zvuk Magnificovih Balkan-disko šlagera prvi će pokrenuti Novosađane 31. prosinca na centralnom gradskom trgu uz hitove iz filmova „Montevideo, bog te video“ i „Montevideo, vidimo se!”, serije „Senke nad Balkanom“ kao i s njegovog posljednjeg albuma „Charlatan de Balkan“.

Uz energiju i umjetnost „nadrealnog“ Dr Neleta Karajlić, Novosađani će ispratiti ovu i dočekati 2019. godinu, čija će se kreativnost na jedinstven način spojiti s gudačkim kvartetom kamernog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar kao i zborom Akademskog kulturno-umjetničkog društva „Sonja Marinković“.

Ljubitelji elektronske glazbe neposredno nakon ponoći zaplesat će uz poznati DJ duo Filatova i Karasa koji obaraju sve svjetske top liste. Elektro hitovi poput „Time Won't Wait“, koji broji više od 70 milijuna pregleda na platformi You Tube „Don't be So Shy“, koji je u više od 17 zemalja Europe bio tjednima na prvom mjestu, kao i obrada hita iz osamdesetih „Tell it to my heart“ koji je postigao više od 40 milijuna pregleda na You Tubeu, osvojili su modernu elektro scenu i njenu publiku.

Uvertira u 2019: džez ritmovi, program za mlade

i neponovljivi „Irie FM”

Na Trgu republike predvečer će nastupiti autentični „Irie FM“ koji će jedinstvenim aranžmanima podići nivo raspoloženja svih posjetilaca i napraviti dobru uvertiru u novu 2019. godinu. Njihovi prethodnici na bini na Trgu republike biće pobjednici TAKT festivala – akustičnog kompozitorskog natjecanja koji se održava u Novom Sadu krajem prosinca.

Ljubitelji džez pravca imat će priliku slušati Pjotra Damasjeviča, džez umjetnika koji dolazi iz Poljske u sklopu „Plants AiR“ („Umetnik u gostima“) rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“, čiji nastup će simbolično biti održan ispred novootvorene kulturne stanice Svilara.

I za djecu

Za najmlađe Дoček 2019. bit će tradicionalno organiziran u bajkovitom Dunavskom parku gdje će mališani uživati uz Haos animatore, Dječji zbor „Zvončići”, Kreativni pogon koji će od Zmaj Jovinog spomenika povesti maskiranu povorku, školu muzike „Kreativni M kutak“, dok će u kulturnoj stanici Eđšeg biti održan mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili".

Mjuzikl je djelo internacionale trupe umjetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država i novosadskih umjetnika, i proizvod je suradnje Fondacije „Novi Sad 2021“ i GIPAK akademije za mlade iz SAD-a. Ovo je istovremeno i najava početka godine mladih u okviru projekta „Novi Sad 2019 - Omladinska prijestolnica Europe”.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci