Body tehnika pomaže nam slušati svoje tijelo

Body tehnika – naučite slušati svoje tijelo, naziv je knjige koju potpisuje Ana-Marija Jagodić Rukavina a čije je predstavljanje održano prošlog tjedna u prostorijama knjižare Ljevak na glavnom zagrebačkom trgu. Body tehnika hrvatska je filozofija vježbanja koja već desetljećima mnogima mijenja kvalitetu življenja i bilo je samo pitanje vremena kada će ova filozofija dobiti zasluženo tiskano izdanje

U nedostatku komunikacije s vlastitim tijelom, uslijed preopterećenosti informacijama i stresom, dolazi do kompresije vlastitog tijela, otuđivanja i nepoznavanja sebe pri čemu ne možemo ni osluškivati signale koje nam šalje vlastitom tijelo.

No da je to moguće promijeniti, da je moguće vratiti prirodnu izbalansiranu biokemiju vlastita tijela, govori Ana-Marija Jagodić Rukavina u svojoj knjizi Body tehnika. Da je uistinu tako, uvjerile su se i mnoge osobe iz javnog života, među kojima su i Nina Badrić, te glumac Slavko Sobin, koji je ujedno i jedan od recenzenata ove knjige.

Slavko kaže: „Upoznao sam Ana-Mariju na jednom sastanku u trenutku kada mi je karijera stagnirala, privatni život se raspao i bilo je očigledno da nešto moram promijeniti. Pozvala me na vježbanje Body tehnike u svoj PBS centar i već nakon prvog treninga nešto se u meni rastopilo i otvorilo. Zahvaljujući njezinim vježbama, počeo sam mijenjati kompletan stav prema životu...“

Vraćanje vitalnih kapaciteta i potencijala čovjeka

Puna dvorana knjižare u kojoj je održana promocija knjige još je jedna potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada autorice originalne metode vježbanja, a među brojnim okupljenim sudionicima promocije bili su profesori i polaznici Kineziološkog fakulteta, liječnici i polaznici ove metode poput dr. Ivane Nola, glumice Ecije Ojdanić i mnogi drugih.

Body tehnika promocija knjige

„Knjigu treba pročitati od početka do kraja da bi se shvatilo kako nije stvar samo u pukom vježbanju. Body tehnika se bavi vraćanjem vitalnih kapaciteta i potencijala čovjeka, dubokim suptilnim senzacijama. Posebno mi je drago da medicinska struka vidi važnu i vrijednu prevenciju u našem radu i kako rješavamo tegobe te da prepoznaju kako naša filozofija nije tek vježbanje nego da je body instruktor holističan stručnjak koji intenzitet može prilagoditi stanju zdravlja i omogućiti tijelu regeneraciju, a ne dodatno iscrpljivanje“, rekla je Ana - Marija Jagodić Rukavina.

Da nam je regeneracija svima itekako potrebna u tempu života kojim danas živimo, slaže se i psihoterapeut prof. dr Vladimir Gruden, „... Osim unaprjeđenja zdravlja, korisnik se, vježbajući kroz knjigu, razvija i u smjeru duhovnosti što je rezultat spomenute činjenice povezanosti tjelesnih i psihičkih funkcija našega bića...“

Recenzent knjige mr. Sc. Saša Djukanović, dr. med. posebno naglasak stavlja na uvodni dio u kojem su odlični testovi za spoznaju i dijagnostiku stanja. „Drago nam je da od početka pratimo Ana-Marijin radi i neprestanu evaluaciju tijekom svih ovih godina. Na samom početku kada smo se upoznali, bilo nam je jasno da se radi o osobi koja ima fantastično razumijevanje te cjeloviti kreativni pristup tijelu, odnosno čovjeku... Svatko tko primijeni Ana-Marijinu metodu unaprijedit će vlastitom zdravlje na svim razinama“, Izjavili su Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić.

Neka vam ovaj sadržaj, briga za vlastit boljitak i preporuke ovih zvučnih imena budu odličan poziv da knjigu kupite, pročitate i započnete rad na sebi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci