Besplatni savjeti za financijske i poslovne probleme

Nakon što je prije nekoliko godina na Pravnom fakultetu u Zagrebu osnovana Pravna klinika, na kojoj građane studenti fakulteta besplatno savjetuju u pravnim problemima, na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu s radom je krenula Ekonomska klinika

Mislav Ante Omazić

Mislav Ante Omazić

Ekonomska klinika neprofitna je udruga koja besplatno savjetuje građane, posebno vlasnike malih poduzeća, obrta, kao i neprofitnih organizacija, o tome kako riješiti financijske, općenito poslovne probleme.

Savjete pružaju studenti uz pomoć svojih mentora. Privatnim osobama nude financijsko savjetovanje vezano uz planiranje osobnog budžeta, vođenje kućnih financija i mogućnostima štednje, daju savjete kako se izvući iz dužničke krize te općenito građane financijski opismenjuju, kako bi znali više o otplati i izračunu kredita, kamatama, o osobnom bankrotu i slično. Poduzećima i neprofitnim organizacijama savjetuju pak kako izraditi marketinški plan, kako se oglašavati, izraditi poslovni plan i ostalo. Posebno žele pomoći mladim poduzetnicima, koji tek kreću u posao.

Ekonomska klinika je studentska inicijativa nastala u sklopu kolegija Menadžment promjena pod vodstvom profesora Mislava Ante Omazića na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rad studenata je u potpunosti volonterski, ali studentima pruža brojne pogodnosti poput stjecanja praktičnog iskustva te dodatnih edukacija i radionica. Radno vrijeme Ekonomske klinike, smještene na Ekonomskom fakultetu na Trgu J.F. Kennedyja 6 u Zagrebu, jest petkom od 16 do 18 sati, uz obaveznu najavu dolaska na ekonomska.klinika@gmail.com.

Gabrijela Pajić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci