Besplatan mini simpozij iz ajurvede

U povodu četvrtih Dana ajurvede u Zagrebu, koji se održavaju od 5. do 24. studenog 2019., Adhara centar za nutricionizam i ajurvedu poziva vas na besplatan Mini simpozij pod naslovom "Od bolesti do zdravlja - rješenja kroz ajurvedu", koji će se održati u utorak 5. studenog od 17 do 21 sat u Europskom domu, Jurišićeva 1, u Zagrebu

Ajurveda ili „znanost o životu“ tradicionalna je indijska medicina priznata na Zapadu zbog liječenja prirodnim, holističkim i individualnim putem. Stara je više od 5000 godina.

Jedan od glavnih ciljeva ajurvede jest ravnoteža uma, duha i tijela. U liječenju i terapiji koristi oko 500 biljaka s poznatim ljekovitim djelovanjem.

Zbog poznavanja koncepta probavne vatre (agni), nastanka metaboličkih toksina (ama) te njihovog uklanjanja u terapijama, vrlo je uspješna u liječenju kroničnih, autoimunih te bolesti kojima nema lijeka u klasičnoj medicini.

Na mini simpoziju o ajurvedi će govoriti: Dr. Biju Madhavan, izvorni ajurvedski liječnik iz Indije, suradnik Adhara centra i mentor mr. sc. Irene Švende, specijalizirao kliničku praksu moderne neurologije; mr. sc. Irena Švenda, voditeljica Adhara centra; Pradeep Urs, učitelj joge i aromaterapeut i Lidija Delić, voditeljica Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum.

O doktoru Bijuu Madhavanu

Dolazi iz tradicionalne ajurvedske obitelji. Tijekom studija učio je od mnogih eminentnih profesora ajurvede, uključujući akademsku i kliničku praksu. Po završetku studija prošao je kroz klinički trening u različitim područjima liječenja u odjelima Thiruvananthapuram Government Ayurvedic Medical College& Hospital.

Završio je poslijediplomski studij na Rajiv Gandhi Medical University u Bangaloreu, s fokusom na protuupalno djelovanje ljekovitih biljaka iz ajurvedske medicine.

Radio je tri godine kao sveučilišni profesor na ALNR Ayurvedic Medical College u Koppi. Radio je također na kliničkim istraživanjima pod vodstvom cijenjenog znanstvenika Vaidya Ram Manohara. Specijalizirao je kliničku praksu moderne neurologije u sklopu koje je proučavao i alopatsku i ajurvedsku neurologiju.

Proglašen je ajurvedskim ambasadorom za integriranje alopatskog sistema i ajurvedske neurologije više od 10 godina; viši je ravnatelj ustanove NABH (National Accreditation Board For Hospitals and Healthcare Providers, Govt of India) unutar Quality Counsel of India, od 2010; vanjski profesor Alva’s Ayurveda Medical college, Moodibidri.

U zadnjih nekoliko godina putuje u Europu, te radi kao konzultant i mentor te surađuje s Adhara centrom za nutricionizam i ajurvedu.

Mini simpozij iz ajurvede održava s u utorak 5. studenog, od 17 do 21 sat, u Europskom domu, Jurišićeva 1 u Zagrebu.

Radi lakše organizacije, potrebno je prijaviti se za simpozij putem e-maila, telefona ili web stranice:

adhara.centar@gmail.com ili 099 331 4304 (Zrinka i Irena)

http://adhara.hr/mini-simpozij-iz-ayurvede-mini-symposium-in-ayurveda/

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci