9. Sensa dan: Događanja na Maloj pozornici

Mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir na Sensa danu tradicionalno je posvećena osvješćivanju naših unutarnjih snaga. Evo što smo vam ovaj put pripremili...

Ana-Marija Jagodić Rukavina i ove godine otvara događanja na Maloj pozornici zanimljivom radionicom

Ana-Marija Jagodić Rukavina i ove godine otvara događanja na Maloj pozornici zanimljivom radionicom

Inovatorica Body tehnike, kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina iz PBS centra na predavanju i radionici „BODY HEALING STORY“, koje počinje u 10 sati pomoći će nam da probudimo prirodnu inteligenciju tijela za samoiscjeljenje. Iznimno zanimljiva radionica koju ne smijete propustiti.

Astrološke radionice Senke Ljubić neizostavni su dio Sensa dana, a za ovaj put astrologinja je pripremila iznimno zanimljivu, ljubavnu temu... Priča o Veneri i Marsu je priča o zavodnici i osvajaču. Oni su zvjezdani ljubavnici koji pokazuju kako se priroda ljubavnih želja miješa sa strašću i odlučnošću da dobijemo to što želimo. Venera i Mars brzo se kreću nebeskim svodom, često mijenjajući znakove kojima prolaze stvarajući neprestano nove kombinacije energija. Od 11:45 na Maloj pozornici Senka Ljubić ispričat će vam priču Venere i Marsa za 2019.

Iva Brčić iz udruge Najsretnija beba svojom radionicom “Holističko majčinstvo” od 13.30 sati želi skrenuti pozornost na mentalnu i duhovnu komponentu majčinstva. Predstavit će nam osnovne principe postupanja s novorođenčetom (baby handlinga), homeopatije i bionergije. Vježbat ćete kako smiriti bebin plač za manje od minute, upoznati se s prednostima prirodnih homeopatskih lijekova, te principima postizanja opuštene trudnoće i bezbrižnog majčinstva uz meditacije i anđela čuvara.

Strahove i nelagode svi nastojimo izbjeći. No izbjegavajući situacije kojih se bojimo, često propuštamo i značajne životne avanture i uzbuđenja i što je najvažnije (i najgore) – ustežemo se i odgađamo za nas bitne životne promjene. Na radionici Sanje Plavljanić-Širola koja počinje u 15 sati razgovarat ćemo o strahu od novog i nepoznatog, kako nas energija straha onemogućava u životu i kako biti hrabar i iskoračiti prema onom što doista želimo. Tek kad prevladamo strahove i odaberemo hrabrost, možemo živjeti punim plućima i biti sve ono što istinski jesmo!

Kad se riješimo strahova, vrijeme je za novi korak - (re)dizajniranje života. Ove godine prvi put nam se na Sensa danu predstavljaju stručnjaci iz inovacijsko-strateške konzalting tvrtke Prokotip, i to čak njih troje -  Nikolina Topić, Carmen Calvo del Valle i Matko Šestan od 16.30 do 17.30 vodit će radionicu za (re)dizajniranje prioriteta kroz karijeru i privatni život. Pokazat će nam kako optimizirati vlastiti život, detektirati prioritete i usmjeriti fokus na bitno.

Plesnom radionicom Ecstatic Spirit dance koja počinje u 18:00 zatvaramo program na Maloj pozornici. To je praksa svjesnog plesa i slobodnog pokreta koja nema unaprijed određenu formu i nije potrebno nikakvo predznanje. Kroz ples oslobodite potisnute emocije, fizičku napetost, traumu, stres... Uz Ivu Solarević iz Solar Spirita pokrenite „zaleđene“ dijelove sebe i na taj način oslobodite ono što je potisnuto, zgrčeno, zaboravljeno i zarobljeno unutar našeg tijela. Nedjelja navečer savršeno je vrijeme baš za takvo oslobađanje, kao uvod u ljepši i lakši tjedan.

Vidimo se na Maloj pozornici od 10 h!

Program Sensa dana pronađite ovdje

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci