9. Sensa dan: Događanja na Maloj pozornici

Mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir na Sensa danu tradicionalno je posvećena osvješćivanju naših unutarnjih snaga. Evo što smo vam ovaj put pripremili...

Ana-Marija Jagodić Rukavina i ove godine otvara događanja na Maloj pozornici zanimljivom radionicom

Ana-Marija Jagodić Rukavina i ove godine otvara događanja na Maloj pozornici zanimljivom radionicom

Inovatorica Body tehnike, kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina iz PBS centra na predavanju i radionici „BODY HEALING STORY“, koje počinje u 10 sati pomoći će nam da probudimo prirodnu inteligenciju tijela za samoiscjeljenje. Iznimno zanimljiva radionica koju ne smijete propustiti.

Astrološke radionice Senke Ljubić neizostavni su dio Sensa dana, a za ovaj put astrologinja je pripremila iznimno zanimljivu, ljubavnu temu... Priča o Veneri i Marsu je priča o zavodnici i osvajaču. Oni su zvjezdani ljubavnici koji pokazuju kako se priroda ljubavnih želja miješa sa strašću i odlučnošću da dobijemo to što želimo. Venera i Mars brzo se kreću nebeskim svodom, često mijenjajući znakove kojima prolaze stvarajući neprestano nove kombinacije energija. Od 11:45 na Maloj pozornici Senka Ljubić ispričat će vam priču Venere i Marsa za 2019.

Iva Brčić iz udruge Najsretnija beba svojom radionicom “Holističko majčinstvo” od 13.30 sati želi skrenuti pozornost na mentalnu i duhovnu komponentu majčinstva. Predstavit će nam osnovne principe postupanja s novorođenčetom (baby handlinga), homeopatije i bionergije. Vježbat ćete kako smiriti bebin plač za manje od minute, upoznati se s prednostima prirodnih homeopatskih lijekova, te principima postizanja opuštene trudnoće i bezbrižnog majčinstva uz meditacije i anđela čuvara.

Strahove i nelagode svi nastojimo izbjeći. No izbjegavajući situacije kojih se bojimo, često propuštamo i značajne životne avanture i uzbuđenja i što je najvažnije (i najgore) – ustežemo se i odgađamo za nas bitne životne promjene. Na radionici Sanje Plavljanić-Širola koja počinje u 15 sati razgovarat ćemo o strahu od novog i nepoznatog, kako nas energija straha onemogućava u životu i kako biti hrabar i iskoračiti prema onom što doista želimo. Tek kad prevladamo strahove i odaberemo hrabrost, možemo živjeti punim plućima i biti sve ono što istinski jesmo!

Kad se riješimo strahova, vrijeme je za novi korak - (re)dizajniranje života. Ove godine prvi put nam se na Sensa danu predstavljaju stručnjaci iz inovacijsko-strateške konzalting tvrtke Prokotip, i to čak njih troje -  Nikolina Topić, Carmen Calvo del Valle i Matko Šestan od 16.30 do 17.30 vodit će radionicu za (re)dizajniranje prioriteta kroz karijeru i privatni život. Pokazat će nam kako optimizirati vlastiti život, detektirati prioritete i usmjeriti fokus na bitno.

Plesnom radionicom Ecstatic Spirit dance koja počinje u 18:00 zatvaramo program na Maloj pozornici. To je praksa svjesnog plesa i slobodnog pokreta koja nema unaprijed određenu formu i nije potrebno nikakvo predznanje. Kroz ples oslobodite potisnute emocije, fizičku napetost, traumu, stres... Uz Ivu Solarević iz Solar Spirita pokrenite „zaleđene“ dijelove sebe i na taj način oslobodite ono što je potisnuto, zgrčeno, zaboravljeno i zarobljeno unutar našeg tijela. Nedjelja navečer savršeno je vrijeme baš za takvo oslobađanje, kao uvod u ljepši i lakši tjedan.

Vidimo se na Maloj pozornici od 10 h!

Program Sensa dana pronađite ovdje

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci