Promo

35 godina Joge u svakodnevnom životu u Hrvatskoj uz dolazak Višvaguruđija

Ove godine obilježava se 35 godina djelovanja sustava Joga u svakodnevnom životu u Hrvatskoj, a ovoj lijepoj obljetnici dodatnu važnost daje činjenica da se ove godine također obilježava točno 50 godina tog sustava u Europi. Jedinstvo tih dviju važnih obljetnica na najbolji će način obilježiti dolazak autora sustava u Hrvatsku, Mahamandalešvara Paramhansa Svami Mahešvaranande – Višvaguruđija, jednog od najvećih duhovnih učitelja današnjice. On će od 21. do 25. studenog u Zagrebu, Samoboru i Splitu održati niz programa koji se sastoje od javnih predavanja, joga seminara i svečane sadnje drvoreda

Mahamandalešvar Paramhansa Svami Mahešvarananda – Višvaguruđi

Mahamandalešvar Paramhansa Svami Mahešvarananda – Višvaguruđi

Višvaguruđi je autor sustava vježbi ukorijenjenog u drevnom znanju joge koje blagotvorno djeluju na tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Po njegovom sustavu u cijelom svijetu vježbaju milijuni ljudi, a njegovu popularnost dobro ilustrira činjenica da je do sada čak 50 puta proputovao oko svijeta.

Njegova mudrost i znanje, ali i jednostavnost kojom tumači kako u praksi možete poboljšati svoj život ipak su glavni razlog zbog kojeg je cijenjen na svim kontinentima. Osim kao tvorac jedinstvenog sustava joga vježbi Višvaguruđi ima posebnu dimenziju kao nasljednik jedne od najstarijih i najcjenjenijih duhovnih loza Indije, autor je i mnogih mirovnih aktivnosti, inicijativa za zaštitu okoliša i humanitarnih projekata, uvijek iznova donoseći poruke mira i tolerancije.

Izvorno i praktično znanje joge i odgovor na pitanje kako nam joga može pomoći da živimo zdravije i sretnije tako imamo prilike dobiti iz prve ruke u Hrvatskoj, u neposrednom susretu s tvorcem jednog od najprihvaćenijih sustava joge u svijetu, koji uvijek nalazi inspiracije za objašnjenje njegove jednostavnosti i primjenjivosti u, baš kako naziv kaže, svakodnevnom životu.

jusž

I u Hrvatskoj su kroz 35 godina satove „Joge u svakodnevnom životu“ prošle stotine tisuća ljudi, a mnoge je od njih na početak vježbanja potaknuo upravo susret s autorom ovog sustava. Od 1984. kada je Višvaguruđi prvi put posjetio Hrvatsku do danas su članovi Udruge uspostavili centre u osam gradova u Lijepoj našoj, a u njima danas radi veliki broj licenciranih joga instruktora za što su prošli višegodišnju edukaciju.

Kroz tri i pol desetljeća aktivnog rada, promoviranja zdravog i aktivnog načina življenja, sudjelovanja u zajednici kroz humanitarni rad, rad s djecom, skupinama s posebnim potrebama i socijalno ugroženim grupama ova Udruga ostavila je pozitivan i važan trag u hrvatskom društvu. Plodovi njihovog rada vidljivi su na različitim lokacijama, jer joga se danas vježba na raznim festivalima, u bolnicama, školama, na fakultetima, u zatvorima, azilima, policijskim akademijama, staračkim domovima, na gradskim trgovima i u prirodi.

Razlog takvoj širini leži u činjenici da je Joga u svakodnevnom životu, prema zamisli svog autora, baš za svakoga, a dobrobiti može osjetiti svaki vježbač bez obzira na tjelesno stanje, dob ili spol.

jusžObilježavajući svoj poseban jubilej organizatori iz Joge u svakodnevnom životu Hrvatska pripremili su višednevni program događanja.

U Zagrebu će Višvaguruđi održati javno predavanje 21. studenog u Kristalnoj dvorani hotela Westin u 19.00 sati, a nakon predavanja slijede cjelodnevne praktične vikend radionice od 22. do 24. studenog u SC Fairplay u Zagrebu.

Nakon toga će Višvaguruđi u Samoboru u nedjelju 24. studenog sudjelovati u svečanoj sadnji drvoreda, a dan kasnije će održati i javno predavanje u Splitu, u Amfiteatru Medicinskog fakulteta 25. studenog u 18 sati.

Detaljno: https://www.yoga-in-…­5-godina-u-hrvatskoj

 

Ostali članci