11. Sensa dan: Događanja u Zelenom kutku

Zeleni kutak, prostor iza info kućice na samom ulazu u Maksimir ove godine rezerviran je za fizički i emocionalni rast i razvoj te razgovor s autorom bestselera Brunom Šimlešom. Pogledajte što smo vam pripremili i učinite s nama prve korake do promjene ovu nedjelju, 20. rujna na 11. Sensa danu!

Dođite na jesenski Sensa dan!

10.30  – 12.00 SVJESNO HODANJE

Voditeljica: Ana – Marija Jagodić Rukavina

Ana Marija jagodić rukavinaSvatko od nas, poput otiska prsta, ima autentičan, individualan način hodanja. Međutim, koristimo li pritom ispravno svoje tijelo u većini je slučajeva vrlo upitno. Ako nepravilno hodamo, onda i nepravilno trčimo, plešemo, planinarimo, bicikliramo... pa s vremenom možemo početi patiti od bolova u leđima, žaliti se na ukočeno rame, osjećati neugodu u desnom koljenu, kuku...
Da bismo to popravili, prvi dio radionice posvećen je teorijskom dijelu u kojem možete naučiti više o Body Trackingu, vrsti svjesnog hodanja koja nas vraća osnovi ljudskog kretanja, dok je drugi dio praktičan pa je poželjno imati tenisice da biste sami svjedočili kako je svjesno hodanje vrlo zahtjevna psihofizička aktivnost koja donosi niz blagodati cijelom tijelu.

Više na: pbs.com.hr

12.00 – 13.00 ŽIVOT IZVAN OGRANIČENJA – BIRAJTE VIŠE ZA SEBE

Voditeljica: Snježana Gottstein, Life, Energy & Body Coach

Snježana Gottstein Svakoga nešto drugo koči i ograničava u životu, kod nekoga je to novac, kod nekoga nedostatak slobodnog vremena, netko se bori sa strahovima, netko sa brigama, netko živi u odnosu koju mu ne odgovara… No, to je moguće promijeniti - voditi život izvan svih organičenja te osjećati lakoću i radost - uz pomoć Access Consciousness tehnike.

Posjetitelji Sensa dana će imati priliku probati kako djeluje osnovna tehnika koja se zove Access Bars kroz besplatne tretmane u trajanju od oko 20 minuta. Na spomenutim se tretmanima vrlo laganim dodirom aktiviraju 32 točke na glavi, što omogućuje tijelu da otpusti misli, stavove, uvjerenja, kao i emocije povezane uz bilo koji događaj u našem životu. Ovo je vrlo jednostavan način da ispraznite svoj um i oslobodite se briga, napetosti, strahova, anksioznosti...

Više na: snjezanagottstein.com i living2beyond.com

13:30 -14:30 Pozitivna psihologija - sad ili nikad

Voditeljica: Ivana Štulić
 

Dok smo svakodnevno izloženi lošim vijestima, brinemo se za zdravlje, prijeti nam gospodarska kriza i sve je neizvjesno, pravo je vrijeme za primjenu pozitivne Ivana Stulićpsihologije koja se bavi temama uspješnog i ispunjenog života, razvijanja talenata, snage i optimizma te otpornosti na životne poteškoće.

Na 11. Sensa danu posjetitelji će kroz niz praktičnih vježbi naučiti kako razviti optimizam, promijeniti perspektivu ovog razdoblja te ga promatrati kao priliku, te saznati što mogu raditi svaki dan da se osjećaju bolje i ostanu mirni. Također će biti kratko predstavljena knjiga "Kako voljeti život - Pozitivna psihologija na Putu istine, radosti i ljubavi" koja uskoro izlazi, a koja je poput zbirke rješenja za razne životne izazove.

Više na: www.ivanastulic.com

15.00 – 16.00 PODRŠKA INTUICIJE I ANĐELA:  "SVIJET JE ČUDESAN USPRKOS SVEMU" 

Voditeljica: Sanja Plavljanić - Širola

Sanja Plavljanić ŠirolaBez obzira na to što se događa u svijetu oko nas, postoje neke stvari koje zauvijek ostaju nepromijenjene, a među najvažnijima su u našem životu. To su naša vjerna intuicija koja nam uvijek zna prišapnuti koji je pravi put i naši nevidljivi anđeoski pomagači koji nam u svim vremenima radosno nude svoju pomoć.

Na ovoj ćete radionici naučiti kako osvijestiti svoju intuiciju i kako biti otvoren prema novim dimenzijama - tako da budete svjesni i prisutni da biste to vodstvo zamijetili, osjetili, osluškivali, primijenili i - radovali mu se!

Sjetite se pozvati svoje anđele!

Više na: sretandan.hr

16.30 – 17.30 KNJIŽEVNI RAZGOVORI s Brunom Šimlešom - "Voljeti sebe, cijeniti sebe"

Moderator: Izabela Vrtar

Bruno i IzabelaVoljeti sebe zvuči tako logično i prirodno, kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu. Bilo bi divno kada bi to zaista bilo tako, kada bismo se mogli pogledati u ogledalo i reći: Od danas se volim i – to je to. Međutim, to je rijetko tako, ali nije nemoguće.

Svi možemo prihvatiti i zavoljeti sebe u cijelosti uz nekoliko mudrih i praktičnih savjeta autora knjige 'Kako zavoljeti sebe' koji će u razgovoru s urednicom magazina Sensa Izabelom Vrtar otkriti neke od ključnih osobnih lekcija vlastitog samorazvoja.

Bruno Šimleša: Život ti prvo pošalje nekoliko nježnih upozorenja

18.00 – 19.00 MIDFULNESS MEDITACIJA - BODY SCAN

Voditeljica: Mirjana Petković

Mirjana PetkovićBez obzira što smo već godinama navikli na ustaljeni način vjerovanja i razmišljanja, možemo istrenirati svoj um da odluči biti svjestan i prisutan u trenutku u kojem jesmo i da se povežemo sa svojim mislima i osjećajima. Svatko od nas može svjesno odabrati biti “mindful” i otvoriti se prema opuštenom i otvorenom umu.

Da biste mogli biti prisutni u sadašnjem trenutku i postati ga svjesni potrebna je dosljednost i redovita Mindfulness meditacija. Na ovoj ćete radionici imati priliku osvjestiti kako uvijek možete okrenuti novi list i početi ispočetka, ispuniti ga pozitivnim događajima, ljudima i novim lijepim uspomenama. Učinite već sada nešto za sebe, zastanite na trenutak i obratite pažnju samo na svoje disanje, za početak bit će i više nego dovoljno!

Više na: mirjanapetkovic.com

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci