11. Sensa dan: Događanja na livadi Kišobran

Da bismo vam olakšali snalaženje u programu Sensa dana u nedjelju 20. rujna u parku Maksimir predstavljamo vam sadržaje po mjestu održavanja. Ovo su događanja koja vas očekuju na livadi Kišobran...

Dođite na jesenski Sensa dan!

10.00 – 11. 15 DHARMA YOGA  

Voditeljica: Sandra Petra PintarićThe House of Dharma

Sandra Petra PintarićPrvi dio sata započinje laganim razgibavanjem te Pozdravom Suncu za poticanje cirkulacije i umirenje uma. Slijede tradicionalni osnovni položaji joge koji će se raditi na meditativan način a bit će prilagođeni i početnicima i naprednim vježbačima.

Drugi dio sata rezerviran je za tehnike svjesnog, dubokog i ritmičnog disanja (pranayama), uz kombinaciju tehnika pročišćenja (kriya) koje će pomoći da osnažimo imunitet i razinu životne energije te otpustitimo negativne emocije.

Više na: dharmayogazagreb.com

11.30 -  12.30 PILATES FLOW

Adriana DolančićVoditeljica: Adriana Dolančić, Vježbajmo zajedno

U fokusu ovog energičnog sata pilatesa je osnaživanje mišića trupa tijela, produbljivanje i osvještavanje disanja, fluidnost pokreta, kontrola tijela i aktivacija mišića cijelog tijela.

Program je namijenjen onima koji žele unaprijediti kvalitetu pokreta, osnažiti mišiće, ali i onima koji iz nekih razloga nisu u mogućnosti izvoditi vježbe koje uključuju skokove, poskoke i trčanja.

Više na:vjezbajmo-zajedno.hr

14.30 – 15.30 MEDITACIJA U POKRETU

Voditeljica: Katarina Bakić, Katarina's Pilates House

Katarina BakićUjedinjenjem klasičnih pilates vježbi s meditacijom i disanjem kreiran je jedinstveni doživljaj vježbanja tijela i uma koji se jednostavno naziva  “Meditacija u pokretu”.

Ovaj holistički pristup tjelovježbi, koji brine o fizičkom i psihičkom zdravlju, provest će vas kroz niz osnovnih vježbi kako ih je zamislio sam Joseph Pilates te će vas istodobno uputiti i u osnove meditacije.

Više na: katarinaspilateshouse.com

16.00 - 17.00 TAI CHI

Voditelj: Boro Ranitović

8. sensa danOnima koji iz zdravstvenih razloga ne smiju vježbati aerobne aktivnosti ili koji preferiraju lagane i fluidne vježbe bez previše znojenja, namijenjen je sat tai chia, nježne istočnjačke vještine namijenjene svim uzrastima i razinama fizičke spremnosti.

Osjetite njegove brojne zdravstvene benefite za duh i tijelo, potvrđene od strane znanstvenih studija, i otkrijte zašto ovu drevnu vještinu nazivaju meditacijom u pokretu.

Više na: anan-do.com

17.30 - 18.30 GONG KUPKA

Voditeljica: Svetlana Vukić

gong 2Već tradicionalno, za završetak Sensa dana pripremili smo umirujuću gong kupku koja će vas svojim moćnim zvukovima i vibracijama opustiti, osloboditi od stresa, povećati razinu energije i kreativnosti te pokazati kako može ublažiti brojne zdravstvene probleme.

Više na: kreacijazivota.hr

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci