Promo

Vichy Slow Âge: Usporite vrijeme na svom licu...

Vrijeme ostavlja trag na koži, malo-pomalo nastaju nevidljiva oštećenja, razina hidratacije se smanjuje, barijera kože slabi, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. Kako odgoditi da ovakva oštećenja postanu vidljiva u obliku gubitka tonusa, sitnih linija i bora, suhoće, crvenila ili hiperpigmentacija? Je li moguće djelovati na znakove starenja u nastajanju kako bismo ih spriječili u samom začetku, zapitali su se u francuskom brandu Vichy i stvorili Vichy Slow Âge - dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom koja djeluje na znakove starenja u nastajanju. Darujemo vam 20 brošura sa 7 uzoraka za 7 dana njege. Neka i vaše lice osjeti razliku!

Potaknuti novim znanstvenim spoznajama na području ekspozoma (obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože) i globalnom filozofijom  „sporog pokreta “ i načina života uspjeli su osmisliti dnevnu njegu koja djeluje na znakove starenja kože u nastajanju!

Slow Âge je prva Vichy "slow-ageing" njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju: od tankih linija do bora, od diskromije do tamnih mrlja, od gubitka tonusa do gubitka punoće. Koža je hidratizirana, punija i snažnija, izgleda mlađe uz blistav, zdrav sjaj. Proizvod je namijenjen ženama iznad 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gdje je koža podložna štetnim utjecajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora.

Pokret sporog načina života, koji je bio jedno od nadahnuća, ima cilj osloboditi nas prezauzetosti i štetnog načina života te nas potiče da usporimo, iskoristimo svoje vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku. Ova je filozofija dobra za naše mentalno i tjelesno zdravlje, ali i za našu kožu. Naime, samo 20 posto starenja posljedica je genetskih čimbenika, stoga je za prevenciju starenja jako bitno da sporijim načinom života djelujemo na preostalih 80 posto čimbenika, prozvanih ekspozom.

Koncept ekspozoma predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva zajednički utjecaj: okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga), načina života (umor, stres), prehrane, loših navika (npr.pušenje) i endogenih procesa koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu.

Na temelju dugogodišnjeg istraživanja, Vichy je identificirao fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože prije stadija vidljivih znakova starenja i koji se gomilaju pod utjecajem okoliša, emocija i stila života. Taj su proces nazvali „tiho starenje“, čime žele reći da se znakovi starenja stvaraju mnogo prije negoli ih možemo primijetiti na koži. To ih je otkriće dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji djeluje na znakove starenja prije nego što postanu vidljivi na površini kože.

vichyA kako Slow Âge njezi to uspijeva? Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj njezi Slow Âge sa zaštitnim faktorom 25: ekstrakt korijena bajkalske kapice, probiotički sastojak bifidus i Vichy mineralizirana termalna voda. Bajkalska kapica jedna je od 50 temeljnih biljaka tradicionalne kineske medicine. Istraživači Vichyja dokazali su njezinu učinkovitu moć limitiranja štetnog oksidacijskog učinka zbog izlaganja UV zrakama i zagađenju. Probiotički sastojak bifidus dobiva se fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum, a služi za jačanje barijere kože i smanjuje njenu osjetljivost. Ovaj moćan koktel pojačan je Vichy mineraliziranom termalnom vodom, obogaćenom sa 15 dragocjenih minerala.

Pomoću Slow Âge njege suprotstavite se brzom životnom stilu kakav vlada u našem društvu. Prigrlite filozofiju „sporog starenja“ koja veliča sporiji način života. Zdravije se hranite, priuštite si dovoljno sati sna, prisvojite zdrave navike, njegujte kvalitetne odnose, njegujte kožu... Ovakav način život vraća nas svjesnoj prisutnosti sadašnjem trenutku, što donosi sreću i radost, a naše će se zadovoljstvo životom neminovno ogledati i na izgledu (a Slow Âge krema bit će naša mala tajna).

Svoj odgovor šaljite do 27. listopada 2016.

Ostali članci